31 Mart 2010 Çarşamba

Görgü tanığı: Polis aşağı attı...



Foto: Görgü tanığı: Polis aşağı attı...

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 7. katından dün şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren kişinin McDonald's'da yaşanan soygunun faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Erhan Turan olduğu belirlenirken, bir görgü tanığı, Turan'ı polisin aşağıya attığını söyledi.

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'nde bulunan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, Asayiş Büro Amirliği'nin bulunduğu 7. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren şahsın 1987 doğumlu Erhan Turan olduğu belirlendi. Turan'ın daha önce bir süre çalıştığı McDonald's Şişli Şubesi'nde yaşanan soygunun ardından olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. İddialara göre; McDonald's Şişli Şubesi'nde Mart ayında gerçekleşen soygunda 17 bin TL çalındı. İkinci olarak aynı mağazanın şubesi dün yeniden soyuldu ve bu defa 9 bin 350 lira çalındı. Olayın faili olduğu gerekçesiyle Turan, dün polis tarafından gözaltına alındı ve gözaltında verdiği ifadede soygun kabul ederek, bir ortağının daha olduğunu ve soygunu ağabeyinin hasta olan kızının tedavisi için yaptığını belirtti.

Emniyet sorgusunun ardından bu sabah saatlerinde Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen Turan, savcılıkta ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Bunun üzerine savcı tarafından ek süre alınarak tekrar emniyete getirilen Turan, Asayiş Büro Amirliği'nin bulunduğu 7. kattan saat 14.30 sıralarında şüpheli bir şekilde emniyetin otopark boşluğuna düştü. Emniyet kaynakları tarafından intihar ettiği öne sürülen Turan, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde incelemenin ardından Turan'ın cenazesi Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Görgü tanığı olduğunu öne süren bir kişi, Turan'ın pencerede iken 'imdat, öldürüyorlar' diye bağırdığını belirterek, Turan'ı polisin aşağıya attığını söyledi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ölümle ilgili konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 'İhmal varsa göz önünde bulunduracağız. Gerekenleri yapacağız' dedi. Olayla ilgili incelemenin devam ettiğini ifade eden Çapkın, 'İki McDonald's soygunuyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı' diye konuştu.