25 Mart 2010 Perşembe

CHP'li Canan Arıtman'dan yine 'kafatasçı' çıkış

Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, CHP milletvekili Canan Arıtman'ın yeni bir ırkçı çıkışına daha sahne oldu. Arıtman, BDP milletvekili Sabahat Tuncel'in 'Kürt coğrafyası' sözüne 'Türkiye'de böyle bir coğrafya yok, sonsuza kadar da olmayacak' sözleriyle ırkçı bir çıkış yaptı. Arıtman, bununla da kalmadı, 'Kürt coğrafyası tanımının tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum' diyerek, tutanağa dahi Kürt ifadesinin yazılmasına tahammülünün olmadığını ortaya koydu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda da çok ilginç bir tartışma yaşandı. Komisyonun bugünkü toplantısında erken yaşta evlilikler raporu görüşülüyordu.

Görüşmeler sırasında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel erken yaşta evlilikler için 'Daha çok Kürt coğrafyasında erken yaşta evlilikler yapılmaktadır' dedi. Tuncel'in bu sözleri CHP'li Canan Arıtman'ı çileden çıkardı.

Arıtman, Tuncel'in sözlerini keserek, 'Türkiye'de böyle bir coğrafya yok, sonsuza kadar da olmayacak' sözleriyle cevap verdi. Arıtman, bununla da kalmadı, 'Kürt coğrafyası tanımının tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum' diyerek, tutanağa dahi Kürt ifadesinin yazılmasına tahammülünün olmadığını ortaya koydu.

Komisyon Başkanı Güldal Akşit, Meclis'te yasama uzmanlarına toplumsal cinsiyet, eşitlik konularında eğitim vermeyi planladıklarını söyleyince CHP'li Arıtman yine araya girdi. Arıtman, bu eğitimin milletvekillerine de verilmesi, buna ihtiyacı olan çok sayıda milletvekili bulunduğunu ifade etti.