25 Mart 2010 Perşembe

Tekel işçilerinden teşekkür ziyareti

Ankara'da günlerce eylem yapan Aydınlı Tekel işçileri, kendilerine sürekli destek veren Yatağan'daki Maden ve Enerji işçilerine teşekkür ziyaretinde bulundular. İşçiler Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık'ı da ziyaret ederek teşekkür etti.

Maden-İş Sendikası Yatağan şubesi binasında tekel işçileri ile yapılan toplantıda Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptıkları konuşmada, "Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz" sloganının artık slogan olmaktan çıktığını ve tekel işçileri sayesinde gerçeğe dönüştüğünü, artık bundan sonra hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağını belirttiler.

Yöre halkının direnişleri boyunca tekel işçilerine verdikleri destekten dolayı, Yatağan Belediye Başkanını ziyaret eden Tekel işçileri, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'a teşekkür ettiler.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ta Tekel işçileri ile yaptığı konuşmada, "Geldiğiniz yer emekçi kentidir" diyerek kendisinin de onlar gibi emekten yana biri olduğunu ve bu onurlu mücadelelerinden dolayı kendilerini kutladığını belirtti.

Haber FX / 24.03.10