13 Şubat 2017 Pazartesi

Ankara Tıp da akademisyen tasfiyesine karşı ses verdi: “Hocama dokunma”..!

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava
Akademi tasfiyesiyle iki profesörün ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden “Hocama dokunma” sesi yükseldi. İhraç edilen akademisyenler imzalarının arkasında durdu, kalıcı barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi
Saray iktidarının 686 sayılı KHK ile akademideki tasfiyesi kapsamında Prof. Dr. Ahmet Derya Aysev ve Prof. Dr. Sibel Perşinel’in ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Akademisyenler, sağlık emekçileri ve üniversiteliler Morfoloji binası önünde “Hocama dokunma” yazılı bir pankart açtı. Öğretim üyeleri açıklamaya cübbeleriyle katıldı.
Basın açıklamasını Prof. Dr. Özden Şener okudu. Açıklamaya akademi tasfiyesini Cebeci’e protesto eden üniversite bileşenlerine yönelik polis saldırısını kınayarak başlayan Şener, “Cübbeler yere bırakıldı ve onlar çiğnendi. Cübbelerin elbette hepimiz için anlamı var” dedi.
“İmzamızın arkasındayız, kalıcı barış tesis edilmeli”
Şener’den sonra ihraç edilen akademisyenler söz aldı. Ahmet Derya Aysev kendilerine destek olanlara teşekkür ederken Barış için Akademisyenler bildirisine attığı imzadan gurur duyduğunun altını çizdi.
Sibel Perçinel ise “O kadar korkunç süreçten geçiyoruz ki benim ihraç edilmemin konuşulmasını dahi zül görüyorum. Konuşmamız gereken bu ülkede kalıcı barışın nasıl yeniden sağlanacağı olmalı” diye konuştu.
Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu.