13 Şubat 2017 Pazartesi

Marmara’da faşistler saldırdı, üniversiteliler karşı koydu: #HayırGitmiyoruz


Üniversiteler, Saray iktidarının 686 sayılı KHK’si ile akademide sol-sosyalist-muhalif akademisyenlere yönelik ihraç ve tasfiyelere sessiz kalmıyor.
Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde üniversiteliler ve akademisyenler, ihraçlara karşı bir araya geldi. #HayırGitmiyoruz diyerek bir açıklama yapmak isteyen üniversitelilere ve akademisyenlere faşistler saldırdı.
Faşistler, açıklamaya uzaktan soda şişeleri fırlattıktan sonra uzaklaşırken, üniversite bileşenleri “Üniversiteler bizimdir” sloganı attı. Daha sonra ise basın açıklamasına geçildi.
“Suçu birlikte işlediler, mücadele edeceğiz”
Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada Marmara Üniversitesi’nden 23 akademisyenin ihraç edildiğine dikkat çekilerek “Bu hükümetin temsilcileri dahi bu kararın arkasında duramadılar. Suçu; topu YÖK’e attılar. YÖK, rektörlere attı. Oysa biz biliyoruz ki, bu suçu hep birlikte işlediler. Bu hukuksuzluğu hep beraber gerçekleştirdiler. Üniversitelerde rektörlükler adeta ispiyonculuk yaparak, isimler vererek bu şekilde bu sonucun ortaya çıkmasına neden oldular” denildi.
Akademisyenler ve üniversiteliler laik, bilimsel eğitim ve demokratik üniversite için mücadele bayrağını daha da yükseltme sözü verdi.