10 Şubat 2017 Cuma

Geri adım atan işveren sendikayı provokatör ilan etti..!

Aylardır ücretlerini alamayan Antalya Prince Group'a bağlı otellerde çalışan işçilerin yaptığı protestonun Evrensel tarafından kamuoyuna duyurulması, ikinci eylemi daha görünür kıldı.
İşçilerin birlikte hareket etmeleri, emeklerinin karşılığını almak istemeleri patronu yazılı taahhütte bulunmaya zorladı. Geçtiğimiz gün Euphoria Tekirova Hotel, Euphoria Palm Beach Kızılağaç işçileri Antalya Aspendos Bulvarı üzerindeki şirket binası önünde toplanmaları üzerine üzerine sivil polislerin OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapamayacaklarını işçilerin dağılmalarını söyledi. İşçiler ise basın açıklaması yapmaya değil alacaklarını almak için Prince Group yöetim kurulu başkanı İsmail Lepiev ile görüşeceklerini ifade ettiler. İşçilerden Salih Akkurt; “Bizim yasalarla bir sorunumuz yok. Ancak OHAL engeline itiraz ediyoruz. Altı ay mağdur olduk bir altı ay daha mı mağdur edileceğiz, alacaklarımızı almak için OHAL'in kalkmasını mı bekleyeceğiz” dedi.
Şirketin güvenlik müdürü patron için akşam saat 5’ten önce gelemeyeceğini söyleyip işçileri göndermeye çalıştı, ancak kısa bir süre sonra patronun sadece temsilcilerle görüşebileceğini belirtti. Bunun üzerine sekiz temsilci işverenle görüşmeye giderken diğer işçiler ve Dev-Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu dışarıda bekleyişini sürdürdü.
‘BİZİ AÇLIKLA TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’
Alacaklarını almak için dava açan Gülhanım Çağlar, kendisine mahkeme üzerinden gönderilen işverenin “herhangi bir nedenden kaynaklanan bir borcu bulunmamaktadır” yazılı işveren avukatı imzalı belgeyi gösteriyor. İşçi temsilcilerinin patronla görüşmeleri sonucu aldıkları ıslak imzalı belgede işçilerin maaş alacaklarının 28 Şubatta ödeneceği belirtiliyor. İşveren dava açan işçiler için herhangi bir borcunun bulunmadığını belirtmesine rağmen işçilerin iki günlük eylemleri ve kararlılığı geri adam attırıyor. Çağlar, “Maaşlarımızın ödenmemesi üzerine ya maaşımız ya çıkışımız demem üzerine işime normal son vermişlerdi. İşsizlik sigortasından yararlanmak için başvurduğumda 29. maddeden çıkışımı vermişler, bu nedenle işsizlik maaşı da alamadım. Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar” dedi. Yine kanser hastası olduğunu belirten Zafer Uygur, ”14 milyon kredi aldılar ne için, neden alacaklarımız ödenmiyor. Her hafta cumaya ödenecek sözlerinden bıktık artık.” diyerek tepki gösterdi.

İşçiler adına patronla görüşenlerden Nurettin Toptaş, ıslak imzalı kağıdı işçilere göstererek “28 Şubatı bekleyelim eğer sözlerinde durmazlar ise 1 veya 2 Mart günü daha güçlü bir şekilde burada olalım daha etkili eylemler yapalım” dedi. Dava açan işçilerin davalarını geri çekmelerini söylemiş patron, Dev-Turizm İşçileri Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu işçilerinin davaları geri çekmekte acele etmemeleri gerektiğini söylemesinin ardından işçiler dağıldılar.