7 Şubat 2017 Salı

HDP, DBP ve TJA Diyarbakır'da referandum çalışmalarını start verdi..!

DBP Çınar ilçe örgütü binası toplantı salonunda yapılan toplantıya DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır İl Eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı.
"BOYKOT YOK HAYIR DİYECEĞİZ"
Toplantının açış konuşmasını yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek yaptı. Şimşek, konuşmasına 7 Hazirandan sonra TÜrkiyedeki sürecin değiştiğini ve bu değişim ile mücadelelerinin devam edeceğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti "Kürtler sandığa gidecek ve hayır diyecek kesinlikle boykot gibi bir kararımız yoktur. Tek bir kişi kalsakta mücadelemiz sürecek. Daha demokratik bir anayasa için gerekirse kapı kapı dolaşıp çalışacağız. Kürtler dilini, kültürünü ve özgürlüğünü istiyor. Biz seçim için biraraya gelmiyoruz haklarımız için buluşuyoruz. Referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın demokrasi mücadelemiz devam edecek" dedi
Toplantı Gülcihan Şimşek'in konuşmasının ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir söz aldı. Pir konuşmasına tutuklu bulunan Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve parti çalışanlarını selamlayarak başladı.
"BİZ BU ÜLKEDE ORTAK VATAN VE ORTAK CUMHURİYET İSTİYORUZ"
Pir, Kürtlerin her zaman özgürlük için mücadele ettiğini ama şimdiye kadar başarıya götüremrdiğini belirterek "Kürtler Cumhuriyet tarihi itibari ile Türklerle beraber Çanakkale'de birlikte mücadele etmiştir. 1921 Anayasasına bile girmiştir ama özgürlüğünü alamamıştır.
Kürtler bu ülkede herşey olabiliyor ama iki şey olamıyor. Birincisi egemenliğe ortak olamıyor sadece küçük kardeş olabiliyor. Sadece Türklere hizmetkar olmaları istenmiştir. İkincisi ise Kürtler kendi özbenliği ile Kürt olamaz. Biz bu ülkede ortak vatan ve ortak Cumhuriyet istiyoruz" diye konuştu.
Pir, 7 Haziran sonrası Devletin baskı aracı olmasaydı oy olarak şuan yüzde 20 oranına ulaşabileceklerini ifade etti. Pir konuşmasına şu şekilde sürdürdü "Biz 7 Haziranda onu başkan yaptırmadın ve AKP yi iktidardan indirdik. Ama bu kabul edilmedi şehirler yakılıp yıkıldı ve farklı bir konsept devreye kondu. Hergün bir arkadaşımız gözaltına alınıyor ve artık biz bu duruma yetişemiyoruz.
AKP Kürtlere karşı MHP ile ortaklık yaparak Erdoğan'ı Başkan yaptırmak için anlaştı. Anlaşıp 18 maddelik bir anayasa çıkardılar ve bunu referanduma götürecekler. 14 yıldır zaten sen tek başına yönetiyorsun ülkeyi farkeden ne var. Ama bu değişiklik tüm yetkileri tek elde toplamanın derdinde. Hiçbir argümanları yok neden evet dediklerinide bilmiyor çıkıp diyor HDP evet diyor biz hayır diyeceğiz diyorlar. İşte bu düşük profilli başbakanlıktır. Bölgede geziyorlar başkanlık sistemine evet diyin federasyon sistemi gelecek diyorlar tamamıyla yalan. Evet için argümanları olmadığı için yalan söylüyorlar."
Pir, konuşmasının sonunda ise demokrasiye inanıyorsak hayır demek zorunda olduklarını ifade ederek "Kürdüm diyorsak bende kendi öz benliğim ile var olmak istiyorum diyorsak hayır demek zorundayız. Hayır olursa bunlar MHP'yi bırakıp tıpış tıpış yine Kürtlerin yanına gelecek ve yeni bir süreç başlayacaktır. O yüzden hayır demek zorundayız" diye konuştu.