5 Aralık 2017 Salı

Barış Akademisyenleri: Barış ve adalet sözünde ısrarcıyız..!

Saray-AKP iktidarının yürüttüğü savaş politikalarına karşı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 148 Barış Akademisyeni’nin dava süreci Çağlayan Adliyesi’nde başladı. Galatasaray Üniversitesi’nden 6, İstanbul Üniversitesi’nden 4 akademisyenin davası 12 Nisan 2018 gününe ertelendi
148 BARIŞ AKADEMİSYENİNİN DAVA TAKVİMİ
Saray-AKP iktidarının yürüttüğü savaş politikalarına karşı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 148 Barış Akademisyeni’nin dava süreci başladı.
Akademisyenlere destek olmak için adliye önüne gelenler davadan önce açıklamalarda bulundu. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan “Suçlu değiliz demek için bir arada değiliz, suçlarınızı teşhir etmek için buradayız. Bu ülkenin bilim insanlarını gözaltına aldınız, öğrencilerinden kopardınız, şimdi de hukuksuzca yargılamak istiyorsunuz. Bizler bu davanın yargıçlarıyız. Barış Akademisyenleri, karanlığa karşı bilime, aydınlığa, üniversitelerine sahip çıkmıştır” dedi.
Barış Akademisyenleri adına okunan basın açıklamasında “Barış talebinden ötürü ‘terör örgütü propogandası’ yapma suçundan yargılandığımız davaların ilk gününde aynı iddianameden hepimize ayrı ayrı dava açarak bizi yalnızlaştırmaya çabalarına inat hep birlikte barış ve adalet sözümüzde ısrar ettiğimizi bir kez daha dillendirmek için buradayız, diğer dava günlerinde de adliye önünde olmaya devam edeceğiz” denildi

Kimlik tespitinin ardından başlayan davada avukatlar akademisyenlerin TCK’nın 301. Maddesi kapsamında yargılanmasını talep etti, savcı akademisyenlerin “terör örgütü propogandası”ndan yargılanmasında ısrar etti ve mahkeme heyeti talebin reddine karar verdi. Galatasaray Üniversitesi’nden 6 akademisyenin, İstanbul Üniversitesi’nden 4 akademisyenin davaları 12 Nisan 2018’e ertelendi.