7 Aralık 2017 Perşembe

BDS Türkiye: “Filistin halkının ve haklı mücadelesinin yanındayız”..!

ABD Başkanı Donald Trump’ın tüm tepkilere karşın Kudüs’ü “İsrail’in resmi başkenti” olarak tanımasına ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararına bir tepki de BDS Türkiye’den geldi.
ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, KUDÜS’Ü “İSRAİL’İN BAŞKENTİ” OLARAK TANIDI
İsrail’in 1967’de Doğu Kudüs’ü işgaliyle başlayan, 1980’de Kudüs’ü “birleşik başkent” ilan etmesiyle devam eden ilhak sürecinin ABD tarafından da kabul edilmiş olduğunu belirten BDS Türkiye, BM kararlarını dahi ihlal eden bu hamlenin yüzüncü yılındaki Balfour Deklarasyonu gibi tarihsel bir önemde olduğuna dikkat çekti.
“Şüphesiz söz konusu kararın sonuçları sadece İsrail değil tüm bölge için ağır olacaktır” denilen açıklamada ABD’nin aldığı kararda Rusya’nın da, Körfez monarşilerinin de, AKP hükümetinin de sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi.
KUDÜS’Ü “İSRAİL’İN BAŞKENTİ” OLARAK KABUL EDEN TRUMP’TAN ÖNCE AKP’YDİ!
BDS’nin açıklamasının devamı şöyle:
AKP hükümeti işgali meşrulaştıran, İsrail’i normalleştiren adımlar atarak bu sürece “katkı” sunmuştur; 15 Nisan 2015’te Umre kapsamında Kudüs’e yapılan ziyaretlerde Tel Aviv’i muhatap alıp, 28 Haziran 2016’daki “normalleşme” anlaşmasının Ankara ve Kudüs’te akdedildiğini ilan ederek Kudüs’ün “İsrail’in başkenti” olduğunu fiilen kabul etmiştir. Yıllardır süren silah anlaşmaları ve Filistinlilere ait doğalgazın gasp edileceği bir anlaşma başta olmak üzere askeri-ekonomik ilişkilerle de Siyonist oluşumu meşrulaştırmayı sürdürmektedir.
Tayyip Erdoğan’ın, 5 Aralık’ta AKP grup toplantısında sarf ettiği “Bu konu diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir” şeklinde sözleri fiilen İsrail’le ilişkilerin kesilmesi ile tamamlanmayan daha önceki sözlerinin devamı niteliğindedir. Bu sözlerin sadece politik bir gösteri ve asli sorumluluktan kaçma olduğunu düşünüyoruz. İsrail’in Filistin’i işgal etme politikalarını durdurmak ve Filistin halkının yanında olmak, Siyonist oluşum ile ekonomik dahil olmak üzere her türlü ilişkiyi kesmeyi, ona her alanda boykot ve yaptırımlar uygulamayı gerektirir.
BDS Türkiye olarak ABD’nin Kudüs hamlesi başta olmak üzere İsrail’i meşrulaştıran tüm girişimlere karşı Filistin halkının ve haklı mücadelesinin yanındayız.
Kudüs Filistinlilerindir!
Nehirden denize özgür Filistin!
Emperyalizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak!
Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!