5 Aralık 2017 Salı

Liberal Ufuk Urasın AKP destekçiliği Bitmiyor..!

Yaşamının anlamlı bir bölümünü Fethullahçılarla omuz omuz geçiren diğer liberaller gibi Ufuk Uras 15 temmuz darbesinin ardında yenilendi ve AKP iktidarına yağcılık konusunda yeni bir aşamaya sıçradı. Daha önce Fethullahçıların Abant Platformu toplantılarına katılarak, katılımcılara zarf içinde takdim edilen dolarlardan faydalandığı ortaya çıkan ve Zaman Gazetesi’ne verdiği tam sayfa röportajlarla tanınan Ufuk Uras, “aydın” olma sorumluluğunu yerine getirerek, bu sefer “kültürel ırkçılık”la savaşmaya başladı!
Ufuk Uras, oyuncu Meltem Cumbul’un Antalya Film Festivali’nde yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamasıyla gündeme gelen Buğday adlı filme sahip çıkarak, Kaplanoğlu’nun elini sıkmamanın “kültürel ırkçılık” olduğunu savundu.
Her daim iktidarın yanında yer alarak muhaliflere muhalefet eden ve Türkiye sol hareketinin içindeki “derin fenalıklar”la mücadele eden Ufuk Uras’ı biz de dahil kimse anlayamıyor. Bu nedenle, Ufuk Uras bize her daim bir “derin yalamalık”la malul görünüyor.

Bir insan, bu kadar rezillikten sonra niye hâlâ kendini siyaseten var etmeye uğraşır, onu da anlayamıyoruz. İnsan olan bi susar, azıcık utanır… Yok… Bunda yok…