1 Aralık 2017 Cuma

Zarrab’İtirafçı oldu AKP İktidarı siyasi casusluk suçlamasıyla Zarrabın Mal varlığına el koydu... İşte 23 kişilik o liste..!

ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan ve ardından itirafçı olan Rıza Sarraf’ın ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi. Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Rıza Sarraf ile Ebru Gündeş’in kı- zı Alara Sarraf ve 21 kişinin ismi geçiyor. Listede eşi Ebru Gündeş’in olmaması dikkat çekti.
Mal varlığına el konulan Sarraf hakkında avukatından açıklama: Ebru neden yok?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın talimatıyla Mali Suç- larla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda,“Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği” gerekçesiyle Rıza Sarraf’ın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtildi. El koyma kararında Sarraf’ın kızı Alara Sarraf’ın da ismi yer alırken, Sarraf’ın yakın çevresi ve akrabaları da bulunuyor.
Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Rıza Sarraf ile Ebru Gündeş'in kızı Alara Sarraf ve 22 kişinin ismi geçiyor.
İSİMLER ŞÖYLE
Rıza Sarraf
Alara Sarraf
Hüseyin Sarraf
Şebnem Sarraf
Can Sarraf
Mehmet İbrahim Burhanettin
Behruz Büyükoğlu
Mehmet Mehdi Culazade
German Ghanbarı Arablou
Hüseyin Karabeyli
Bahram Dargahi Moghaddam
Aydın Harezi
Serdar Güneş
Ali Hosein Zadeh
Göksel Kum
Perviz Leki
Ahmet Saygın
Omıd Mohagilegh Eromi
Moshtaghl Mohammad Ali
Babak Nahani
Hüseyin Nobari
Mohammad Reza Pashapournıku
Ali Polat
Mal varlıkları
Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olduğu tahmin edilen Sarraf’ın İstanbul Boğaz’ında Kanlıca’da iki adet yalı ve Kandilli’de bir köşkü bulunuyor. 12 milyon dolar değerinde özel jeti, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu, Büyükçekmece’de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul’da 4 milyon liralık dairesi, Bakırköy’de üç süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza’da iki ofis katı, Tuzla’da fabrikası bulunuyor. Ayrı- ca Zarrab’ın Roysar Denizçilik Endüstriyel Makine ve kıymetli madenler sanayi ticaret ananom şirketi, Roysar Holding anonim şirketi, Roysar gıda dış ticaret limited şirketi, Roysar altın ticarete ithalat ve ihracat limited şirketi ve Are havacılık ananomi şirkettlerinde ortaklığı bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazı şöyle: