13 Nisan 2009 Pazartesi

Bangkok ayakta!

Tayland’ın Pattaya kentinde Asya zirvesinin yapılacağı binayı basarak organizasyonun iptal edilmesine yol açan hükümet karşıtı göstericilerin dün başkent Bangkok’da da olaylar çıkarması üzerine kentte olağanüstü hal ilan edildi

Tayland polisi, kırmızı tişörtler giyen yaklaşık 30 bin göstericinin kentin çeşitli yerlerinde polis araçlarına saldırdığını, belediye otobüslerinin ve orduya ait zırhlı araçları ele geçirdiğini ve kendilerine tepki gösteren kişilerin otomobillerinin camlarını kırdığını aktardı.
Kentte yaklaşık 10 otoyol kavşağını işgal eden ve araç trafiğini engelleyen protestocuların, Başbakan Absihit Vejjajiva’nın da aracına saldırarak camlarını kırdığı kaydedildi. 2006 yılında darbeyle görevden uzaklaştırılan eski Başbakan Thaksin Şinavatra ise göstericilere eylemlerini devam ettirerek “devrim” yapmaları çağrısında bulundu.
Şinavatra yanlısı ve hükümet karşıtı göstericiler, Abhisit’in istifa etmesini ve yeni seçimlerin yapılmasını istiyor. Göstericiler, Şinavatra’nın görevden uzaklaştırılmasının ardından Abhisit’in iktidara halkın oylarıyla değil, meşru olmayan yollarla geldiğini belirtiyor.