13 Nisan 2009 Pazartesi

‘Tarım sığınılacak liman’

‘Ne olursa olsun IMF ile anlaşalım’ yaklaşımını eleştiren ziraatçılar, anlaşma yapıldığı takdirde kaynakların tarıma aktarılması çağrısında bulundular.
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan İbrahim Yetkin, tarımın kriz ortamlarında sığınılacak bir liman olduğunu belirterek, tarıma verilen desteğin artırılmasını istedi.
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) 38. Olağan Genel Kurulu, dün Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu’nda yapıldı. Tarım Bakanı Mehdi Eker’in son anda değişen programından kaynaklı olarak katılamadığı genel kurul, TZD’nin geçmişten günümüze çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.
IMF TARIMA KAYNAK AKTARILMASINA ENGEL OLMASIN!
Kurulun açılış konuşmasını yapan TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kriz zamanı tarımın sığınılacak bir liman olduğunu belirterek, tarıma kaynak ayrılmasının önemini vurguladı. Kriz zamanı işten çıkarılanların köylerine dönüş yaparak tarımla ilgilendiğini ifade eden Yetkin, tarıma hak ettiği desteğin verilmesini istedi.
“Ne olursa olsun IMF ile anlaşalım” yaklaşımının yanlışlığına değinen Yetkin, anlaşma yapıldığı takdirde de kaynakların tarıma da aktarılması gerektiğini ifade etti. Tarım ilaçlarının reçetesini yazma yetkilerinin tarım teknikerleri ve tarım teknisyenlerinin elinden alınmasını eleştiren Yetkin, “Teori de önemlidir. Ancak tarım alanda yapılır. Tarım pratiğe dayalı bir hizmettir” dedi. Yetkin, tarım teknikerlerinin ve teknisyenlerinin yaşadığı sıkıntıyı bakanlığa ilettiklerini ve bakanlığın kendilerine sorunları çözme sözü verdiğini söyledi. Konuşmasının sonunda bir süredir hasta olduğunu ve zor günler yaşadığını aktaran Yetkin, kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür ederken duygusal anlar yaşandı.
TARIM SOSYAL DEĞİLMİŞ
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şenli de, bakanlığın sivil toplum kuruluşlarına her zaman destek verdiğini ileri sürerek, tarımın sosyal alandan çok rekabete dayalı iktisadi bir alan olduğunu savundu. ANKARA