18 Nisan 2009 Cumartesi

Cizre'de kazı başlatıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesi'nde baz istasyonu ve televizyon vericisinin bulunduğu bölgede kayıp iki kişi için kaza başlatıldı.

ırnak'ın Cizre ilçesinde Şırnak Barosunun isteği doğrultusunda 1990'lı yıllarda kaçırılıp öldürülen 2 kişinin cenazelerinin gömüldüğü iddia edilen bir noktada Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ile kazı çalışması başlatıldı. Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, kazı çalışmasının kendi talepleri doğrultusunda gerçekleştiğini ancak, kazı ile ilgili bilgilendirilmediklerini söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde televizyon vericileri ve baz istasyonlarının bulunduğu Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki bir tepede bugün Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda kazı çalışması başlatıldı. Kazı çalışmasının, Şırnak Barosunun talebi doğrultusunda gerçekleştiği ve kazı bölgesinde 1990'lı yallarda kaçırılıp öldürülen 2 kişinin gömüldüğü iddia ediliyor.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, kazının kendi talepleri doğrultusunda yapıldığını, çünkü kendilerine başvuran kayıp yakınlarının ve görgü tanıklarının beyanlarına göre kazı yapılan noktaya 2 kişinin gömüldüğü yönünde bilgiler olduğunu söyledi. Baro Başkanı Elçi, talepleri doğrultusunda kazı yapıldığını ancak kendilerinin bilgilendirilmediğini belirtirek, kazı çalışmalarında Avukatların bulunmadığını ifade etti.

ANF / 17.04.09


--------------------------------------------------------------------------------