7 Nisan 2009 Salı

İtalya'da ölü sayısı 150'yi aştı

İtalya'da meydana gelen depremde ölü sayısının 150'yi geçtiği bildirildi. Şiddetli sarsıntı bazı yerleşim yerlerini haritadan sildi. Başbakan Berlusconi Moskova gezisini iptal etti. Milli seferberlik ilan edildi.

İtalyan haber ajansı Ansa, hastane kaynaklarına dayanarak, depremde 150'den fazla kişinin öldüğünü, 1500 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Habere göre, önceki gece Roma'ya 90 kilometre uzaklıktaki L'Aquila'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaklaşık 70 bin kişinin evsiz kaldığı tahmin ediliyor.

Ansa'nın haberinde, bölgede depremin ardından yaklaşık 200 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtildi.

Berlusconi Moskova gezisini iptal etti.

L'Aquila ve çevre beldelerde evsiz kalan depremzedeler için çadır kent kurma çalışmaları sürerken, bölgede hırsızlık ve yağmalama vakalarına rastlandığı bildirildi.
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, deprem nedeniyle iki günlük Moskova seyahatini iptal ederek bölgede incelemelerde bulundu. Hükümet deprem nedeniyle milli seferberlik ilan ederken, bölgede okullar süresiz tatil edildi.

İtalya'nın muhtelif yörelerinden deprem bölgesine kurtarma ekibi ve yardım gönderme çalışmaları da devam ediyor.

 60 kişi enkaz altından çıkarıldı.

L'Aquila ve çevresinde dün toplam 60 kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının, hava tahminlerinin öngördüğü sağanak yağmur öncesi tamamlanması için çaba harcandığını açıkladılar.

Merkez üssü L'Aquila, büyüklüğü 5,8 olarak açıklanan depremden sonra halk sokaklarda sabahlamıştı.

DW-World / 07.04.09