15 Nisan 2009 Çarşamba

Sabancı 1200 işçi attı yalı satın aldı

Kriz gerekçesiyle Akbank'ta 1200 kişiyi toplu olarak işten çıkaran Suzan Sabancı,TMSF'nin ihaleye çıkardığı Uzan'ın eski yalısın 54 milyon TL ödeyerek satın aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Uzan Ailesi ikamet ederken el koyduğu Sarıyer’deki Ahmet Afif Paşa Yalısı’na 5’inci ihalede Akbank’ın Başkanı Suzan Sabancı Dinçer en yüksek teklifi verdi. Suzan Sabancı Dinçer, yalı için 58 milyon lira teklif ederek ihaleyi kazandı. Suzan Sabancı Dinçer’in başında olduğu Akbank, geçen yıl kasım ayında 1.200 çalışanının işine son vermişti. Yankı uyandıran işten çıkarmayı Akbank,İMKB’ye de bildirmişti.

İhale onaylandığı takdirde Sabancı Ailesi’nin dünya gayrimenkul piyasasında en değerli mülklerin bulunduğu bölgelerden Boğaz’da sahip olduğu yalı sayısı 14’e ulaşmış olacak. Suzan Sabancı’nın eşi Haluk Dinçer’in de katıldığı ihalede yalı 34 milyon lira muhammen bedelle satışa çıktı.

İhaleye Suzan Sabancı Dinçer dışında Trend Lojistik, Abdi İbrahim’in Başkanı Nezih Barut, Köybaşı Turizm ve Yaldız Turizm teklif verdi. İhale Fon Kurulu’nun onayından sonra kesinleşmiş olacak. Fon’un en son 28 Ocak 2009
tarihindeki ihalesinde 40 milyon 100 bin lira bedelle satışa çıkarılan yalı için teklif veren olmamıştı.

Habertürk / 15.04.09