28 Nisan 2009 Salı

BOSTANCIDA DİRENİŞ SESLERİ VE İNFAZ

1 Mayıs öngününde ortamı terörize etmek ve korkuyu büyütmek için operasyonlar yapan İstanbul polisi 27 Nisan 2009 günü aynı anda bir çok eve baskın düzenleyerek bir çok devrimci gözaltına alınmıştır. Bu operasyonun uzantısı olarak İstanbul Bostancı'da operasyona devrimciler çatışarak yanıt vermişlerdir Devrimciler, polise, “Biz düşeceğiz fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek. Nasıl binlerce yıldan beri sürdüğü gibi” diye seslendi. Çatışmada bir Devrimci Karargahın savaşçısı olduğunu söyleyen Orhan Yılmazkaya şehit oldu, yaralanan polislerden bir başkomiser hastanede öldü.
İstanbul'da bugün sabah saatlerinde birçok eve baskın yapıldı. Devrimci Karargah'a dönük yapılan operasyonda onlarca kişi gözaltına alındı. Bostancı'da ise polisin operasyonunu devrimciler direnişle yanıtladı. Bostancı Gösteri Merkezi'nin arkasında, Emanet Sokak'ta bulunan Pınar Apartmanı'nda devrimcilerle polis arasında çatışma çıktı. Polisin, kurşunlarla, gaz bombalarıyla, yangın bombalarıyla saldırısına devrimcilerin yanıtı direniş oldu. Sabah 05.30'da başlayan çatışma 6 saat sürdü. Polisin saldırılarını karşı ateşle yanıtlayan devrimcilerden birisi şehit oldu. Diğer devrimcilerin yaşayıp yaşamadığı öğrenilemedi.
Çatışmanın bittiği haberinin gelmesinden ve devrimcilerden birinin ölmüş bedeninin çıkarılmasının ardından 50 dakika sonra binada büyük bir patlama oldu. Patlamanın bubi tuzağı veya daha önceden ayarlanmış bir bomba olabileceği tahmin ediliyor.
Çatışmalarda bir başkomiser de öldü. Çatışmada yaralanan başkomiser, kaldırıldığı hastanede öldü. Ayrıca çok sayıda polis de yaralandı. Çatışma bölgesinde yaralanan bir gazeteci ise İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı sorumlu tuttu ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Direnişin cevabı: Biz düşeceğiz, fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek
Operasyona direnişle yanıt veren, teslim olmayan devrimciler, polisin telsiz frekansına girerek, polislere seslendi: “Biz düşeceğiz, fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek.
TMŞ polislerinin kullandığı frekansa giren devrimciler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve basın mensuplarına seslendi. İsminin Orhan Yılmazkaya olduğunu söyleyen devrimci, telsizden “Bu kavga bitmeyecek” dedi.
Orhan Yılmazkaya'nın sözleri şöyle: “Müdür duyuyor musun sesimi? Teslim olmayan bir özel devrimci kuşağına layık olmaya çalışacağım. Devrimci Karargah savaşçısıyım. Yaşasın devrim ve sosyalizm. Yaşasın hakların kardeşliği. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının mücadele birliği. Biz düşeceğiz fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek. Nasıl binlerce yıldan beri sürdüğü gibi. Thomas Münzer'den, Şeyh Bedrettin'den, Mahir Çayanlardan, İbrahim Kaypakkaya'lardan ve Deniz Gezmiş'lerden beri sürdüğü gibi.”
Devrimciler Ölür Devrim Davası sürer.