17 Nisan 2009 Cuma

KATİL CONİ ABD LİLER KADIN ASKERLERE TECAVÜZ EDİYORMUŞ

Kadın askere tecavüz !

Irak ve Afganistan'da görev yapan Amerikalı kadın askerler, savaş ortamının sıkıntıları dışında ayrıca erkek asker arkadaşlarının tecavüz ve cinsel saldırı tehdidi altında yaşıyor.

New York'taki Colombia Üniversitesi gazetecilik bölümü profesörü Helen Benedict'in savaş bölgelerinde görev yapan, erkek arkadaşlarının tecavüzü, cinsel saldırısı ve tacizine uğradığını anlatan kadın askerlerle yaptığı 40 röportajın yer aldığı "Yalnız Asker: Irak'ta Görev Yapan Kadınların Özel Savaşı" adlı kitabı ABD'de dün yayımlandı.

Bazı kadın askerler, üstlerinin tuvalete yalnız gitmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu anlatıyor. Bir kadın asker, erkek arkadaşlarından korunmak için bıçak taşımaya başladığını, bazıları da uğradığı taciz ve saldırıları bildirmemeleri için kendisine üstleri tarafından gözdağı verildiğini söylüyor.

Benedict, kitabının adının, Amerikalı kadın askerlerin, savaşın travmasıyla birlikte erkek arkadaşlarının cinsel tacizini yaşamasının kendilerini yalnızlaştırmasından geldiğini belirterek, savaş ortamında bütün askerlerden arkadaşlarına güvenmesinin beklendiği bir durumda kadınların yaşadıklarının özellikle trajik bir durum yarattığına işaret etti.


Benedict'in görüştüğü, 2003 ve 2006 yılları arasında görev yapan 40 kadından 10'u tecavüze uğradığını, 5'i diğer cinsel saldırılara, 13'ü de cinsel tacize uğradığını anlatıyor.

Yazarın çalışmasına dayanılarak hazırlanan bir tiyatro oyunu da New York'ta sahnelenirken, oyunun ABD genelinde turneye çıkması bekleniyor.