9 Nisan 2009 Perşembe

Koruculardan ‘burayı terk edin’ tehdidi

ŞIRNAK’ın Kumçatı beldesinde AKP’nin belediye başkanlığını kazanamamasının ardından korucular, vatandaşların beldeyi terk etmesi için tehdit bildirileri dağıttı. Belediye Başkanlığı seçimini DTP kazandı. DTP Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kılıç, evinin kapısına tehdit mektubunun bırakıldığını belirtti. Kılıç, kendi topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.
AKP’nin belediye başkanlığını kazanamaması üzerine harekete geçen korucular, beldede tehdit içeren bildiriler dağıtarak vatandaşların yerleşim yerini terk etmelerini istiyor. Akşam saatlerinde gizli bir şekilde evlerin kapılarına bırakılan bildiride şunlar yazılıyor: “Sizleri teker teker toprağımızdan çıkartacağız. Güzellikle olmazsa zorla olacak. Anladınız mı hainler özellikle Bapir. Hain DTP’liler.”
YANLIŞTAN DÖNME ÇAĞRISI
DTP Kumçatı Belde Başkanı Reşit Benzer, binlerce yıldır Kumçatı’da yaşayan Kürt halkına korucular tarafından zulüm yapıldığını belirterek, “Geride bıraktığımız seçimlerde halkımız iradesini bizden yana kullanmıştır ve zulme artık yeter demiştir. Bundan çıkarları zedelenen AKP’li korucular bunu kabul etmek istemiyorlar ve halkımıza yönelik kirli oyunlar oynamaya başlamışlar” dedi. Halkın iradesini DTP’den yana kullanmasını kabul edemeyen bazı çevrelerin olduğunu vurgulayan Benzer, AKP’li korucuların bundan rahatsız olduğunu ve vatandaşları tehdit ettiğini söyledi. Korucuların sistemi arkalarında gördükleri için her yola başvurduklarına dikkat çeken Benzer, “Halkımıza yapılan tehditler arasında ‘Evlerinizi terk edin’, ‘Tarlalarınıza girmeyin’, ‘Sizi burada yaşatmayız’ ve ‘Sizler buralarda kalırsanız hayatı size zindan ederiz” gibi tehditler savuruyorlar” diye konuştu. Korucuların yaptıkları davranışların yanlış olduğunu ifade eden Benzer, korucuların bu yanlıştan dönmeleri yönünde çağrıda bulundu.
TERK ETMEYECEĞİZ
Evine tehdit bildirisi atılan DTP Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kılıç ise “DTP’nin seçimlerdeki bu başarısını kabul edemeyen AKP’li korucular gelip bizim evlerimize tehdit bildirileri atıyorlar. Bizi bu şekilde korkutmaya çalışıyorlar. Bizleri ihanet etmekle suçluyorlar” dedi. Doğru karar aldıklarını kaydeden Kılıç, verdikleri karardan dolayı pişman olmadıklarını ve kendi topraklarını da terk etmeyeceklerini söyledi. (Şırnak\DİHA)