17 Nisan 2009 Cuma

DTP'ye gözaltı terörü: 4 günde 187 DTP'li gözaltına alındı

DTP'ye 14 Nisan'da 15 ilde yapılan baskınlarla birlikte bir yerlerden düğmeye basılmış gibi gözaltı ve tutuklama terörü başladı. Son dört gün içerisinde PKK bahanesiyle yapılan polis operasyonlarında en az 187 kişi gözaltına alındı.

Bugün 46 gözaltı

Türk polisi bugün İzmir, Ankara, İstanbul ve Batman’da eş zamanlı ev baskınları yaptı. İstanbul’da DTP’nin Beyoğlu’ndaki İl Başkanlığı’nda aramalar yapılırken, baskınlarda 3 kişi gözaltına alındı. İzmir’de bu sabah başlayan ev baskınlarında 21 kişi, Batman’da 14 kişi ve Ankara’da 8 kişi DTP üyesi gözaltına alındı.

Bitlis'te 26 gözaltı

Bitlis’in Tatvan ve Hizan ilçelerinde 16 Nisan günü yapılan eş zamanlı baskınlarda toplam 26 kişi gözaltına alındı. Tatvan'da gözaltına alınan 12 kişiden 7'i serbest bırakılırken, 5 kişi ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme 5 kişiyi 'Örgüt propagandası' yaptıkları gerekçesiyle tutuklayarak cezaevine gönderdi Hizan'da gözaltına alınan ve aralarında 18 yaşında küçük çocukların da bulunduğu 14 kişi ise savcılığa çıkarıldı. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 14 kişiden 4 kişi serbest bırakılırken, 10 kişi ise 'örgüt propagandası yaptıkları' gerekçesiyle tutuklandı.

Adıyaman'da 18 gözaltı

Adiyaman’da 16 Nisan günü yapılan ev baskınlarında aralarında DTP il yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DTP İl Yöneticisi Şahin Durdu da var. Gerekçe 'Amara Yürüyüşü'ne yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla 7 Nisan'da Adıyaman'da yapılan basın açıklamasında 'yasadışı slogan' atmak.

Kocali'de 14 gözaltı

Kocaeli’nde 16 Nisan sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Aralarında öğrenciler ve YDG-M üyelerinin de olduğu 14 kişiden 2’si serbest bırakıldı.

Aydın'da 7 gözaltı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 16 Nisan günü yapılan eş zamanlı operasyonlarda 7 YDG-M üyesi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen üyelerden 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğeri 5'i tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Hakkari'de 2 gözaltı

15-16 Nisan gecesi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapılan ev baskınlarında DTP Kadın meclisi üyeleri Mehsima Tuner ve Hatice Özçelik gözaltına alındı.

Mardin'de 21 gözaltı

15 Nisan günü Mardin'de yapılan ev baskınlarında 21 kişi 'Örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Bunlardan 14’ü 16 Nisan günü tutuklandı.

15 ilde 53 gözaltı

14 Nisan günü DTP’ye yönelik 15 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında DTP eş başkan yardımcıları, belediye yetkilileri, Gün TV müdürü ve Öcalan'ın avukatlarının da olduğu 53 kişi gözaltına alındı.

ANF