21 Nisan 2009 Salı

Grev mahallelere yayılıyor

SABAH- atv grevine ve Desa direnişçilerine destek vermek amacıyla bir araya gelen sendika ve partiler Sefaköy’de yürüyüş gerçekleştirdi.
DİSK/Emekli-Sen, KESK Şubeler Platformu, Birleşik Metal-İş Sendikası, Genel-İş 2 No’lu Şube, ÖDP, TKP ve EMEP’in bir araya gelerek organize ettiği yürüyüşe, Desa direnişçisi Emine Aslan ve Sabah-atv grevcileri de katıldı. Sefaköy Meydanından Gümüşçüler Çarşısına kadar alkış ve sloganlar eşliğinde grev gazetesi dağıtarak ilerleyen işçi ve emekçiler, Desa ürünleri ve Turkuvaz Medya yayınlarını boykot etme çağrısı yaptı.
Kurumlar adına açıklama yapan DİSK/Emekli-Sen Aksaray Şube Başkanı Rahime İldemir Bayrak, Sabah ve atv grevcilerine sahip çıkmanın aynı zamanda halkın haber alma hakkına sahip çıkmak anlamına geldiğini ifade etti. “Çünkü bilmeliyiz ki halka sırtını dönen, haberi sermayenin çıkarına göre veren medyaya, habere özgürlük ancak sendikayla gelir” diye konuşan Bayrak, örgütlü ve sendikalı gazetecinin bağımsız, özgür haberciliğin güvencesi olduğuna dikkat çekti.
Açıklamanın ardından kurumlar binlerce grev gazetesini bulundukları mahallerde dağıtmak kendi aralarında paylaştı. Kurumlar ayrıca grevcilerin hazırladıkları pulları sokaklarına yapıştırmak için yanlarına aldılar. (İstanbul/EVRENSEL)