29 Aralık 2009 Salı

8 asker adliyeye çıkarıldı

Arınç'a suikast iddialarının ardından Seferberlik Tetkik Kurulu'nda başlayan aramalar devam ederken, gözaltına alınan 8 askeri personel 4 gün sonra adliyeye çıkarıldı.

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yeniden arama yapılmasına başlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı ile arama kararını veren yedek yargıç, Kirazlıdere mevkindeki askeri bölgeye saat 10.45'te geldi. Soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığındaki üçüncü arama bugün saat 02.25'te sona ermişti. Ankara'da, 19 Aralıkta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılması ve Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında ilk aramanın ardından Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 8 askeri personelin gözaltına alındığı bildirilmişti. Genelkurmay Başkanlığından konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada da tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceğinin anlaşıldığı belirtilmişti.

8 ASKER ADLİYEDE
Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yapılan ilk aramanın ardından gözaltına alınan 8 askeri personel, Merkez Komutanlığından Ankara Adliye Sarayı'na getirildi.
Gözaltındaki askeri personel,Ankara Merkez Komutanlığı'na ait 2 minibüsle saat 13.15'de Ankara Adalet Sarayı'na geldi. Nezarethane girişinden adliyeye alınan askerlerin adliyeye getirilişi ve savcılık katına çıkartılmaları sırasında Merkez Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Askerlerin ifadeleri soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.