26 Aralık 2009 Cumartesi

Başbakanlıkta sürpriz zirve

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner ile sürpriz bir şekilde Başbakanlık konutuna geldi. Konuttan yaklaşık üç saat sonra ayrılan Başbuğ'un Başbakan Erdoğan'la "Arınç'a suikast iddiları ile ilgili olarak" görüştükleri ileri sürülüyor.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Başbakanlık Resmi Konutu'nda MGK Hazırlık Toplantısı yapıldı. Toplantıya çeşitli bakanlar katıldı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner de Başbakanlık konutuna program dışı bir ziyaret yaptı. Başbuğ ve Koşaner'in sürpriz bir şekilde Başbakanlık konutuna gelişi ile Başbakanlık'ta hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları ile ilgili olarak dün gece Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı bir ofisin basılıp 8 askerin gözaltına alınmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı program dışı görüşme farklı yorumlara neden oldu.. İddialara göre konuta Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner ile gelen İlker Başbuğ ve Başbakan Tayyip Erdoğan başbaşa görüştü. Görüşme konusu ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları ile gündeme gelen iki askeri personelin çalıştığı birimde yapılan arama ve gözaltına alınan 8 asker olduğu tahmin ediliyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Koşaner yaklaşık üç saat sonra konuttan ayrıldı.

AÇIKLAMADA SUİKAST İDDİALARI YER ALMADI
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Orgeneral Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'i birlikte kabul ederek iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi aldığı belirtildi.