26 Aralık 2009 Cumartesi

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na suikast baskını

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı takip ettiği öne sürülen iki subayın Seferberlik Tetkik Kurulu binasındaki ofislerinde arama yapıldı. Akşam 19.00 sıralarında başlayan arama 11 saat sonra sabah 06.00'da sona erdi. Arama bitiminde burada görevli 8 askeri personel gözaltına alındı.

ANKARA - Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla Cevizlidere Caddesi’nde gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli İstikham Binbaşı İ.G. ile Topçu Albay E.Y.B.’nin Kirazlıdere’deki ofislerinde iki savcı dün akşam sabaha kadar süren arama yaptı.

BİNAYA POLİSLER ALINMADI
Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgin ile bir nöbetçi savcı beraberindeki polislerle birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’nın Kirazlıdere’de bulunan binasına dün akşam saat 19.30 sıralarında geldi. Görevli askerlerin uyarısı üzerine binaya polisler alınmazken iki savcıya askeri savcılar da eşlik etti. Savcılar, Arınç’ı izlediği öne sürülen Topçu Albay E,Y.B. ile İstikham Binbaşı İ.G.’nin odasında yaklaşık 11 saat süren bir arama yaptı. Arama sırasında bazı evraklarla, subayların kullandığı bilgisayarların hard disklerine incelenmek üzere el konuldu.

Kirazalıdere’de bulunan Seferberlik Tetkik Kurulu’na giden yol askerler tarafından barikat kurularak trafiğe kapatıldı. Basın mensupları aramanın yapıldığı çalışma ofisine yaklaştırılmadı.

ARAMA SABAHA SAATLERİNDE SONA ERDİ
Kirazlıdere mevkiindeki Başkanlık binasında, dün akşam saat 19.00'da başlatılan arama çalışmaları bugün sabah saat 06.00'da tamamlandı.

Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli 3 Cumhuriyet Savcısının eşliğinde gerçekleştirilen aramayı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli iki polis daha sonra içeriye alınarak yaptı. Aramada, askeri savcı da hazır bulundu. Arama sırasında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi de Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'na geldi.

Edinilen bilgiye göre, geçen cumartesi günü gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan iki subayın bürosunda yapılan aramada, bazı belge ve dokümana el konulurken, bu kişilere ait bürolardaki bilgisayarların harddiskleri de kopyalandı.

8 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI
Aramanın ardından, Cumhuriyet Savcıları ile polis ekipleri Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu Kirazlıdere mevkiindeki askeri bölgeden ayrıldı. Savcılık burada görev yapan 8 askeri personeli de gözaltına aldı.Gözaltı Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden aşağıdaki açıklama ile duyuruldu;

1. Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında dün akşam (25.12.2009) Saat : 19.30'dan itibaren, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları nezaretinde bir arama yapılmıştır.

2. İlgili kanun ve mevzuat uyarınca aranan yerin askeri mahal olması nedeniyle arama Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından icra edilmiştir.

3. Sabah Saat : 05.46'da sona eren aramayı müteakip burada görevli 8 askeri personel gözaltına alınarak Ankara Merkez Komutanlığına götürülmüşlerdir.

ÇUKURAMBAR'DA GÖZALTINA ALINAN İKİ SUBAY
Geçtiğimiz hafta Arınç’ın evinin bulunduğu Çukurambar Semti’nde iki subay polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Topçu Albay E.Y.B. ile İstikham Binbaşı İ.G. emniyete götürülmüş daha sonra savcılık talimatı ile ifadeleri alınmadan serbest bırakılmışlardı.