20 Aralık 2009 Pazar

Ali Balkız: Alevi açılımı sona erdi

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller’in Alevi Çalıştayı’na davet edilmesinin açılımı bitirdiğini söyledi.

ANKARA – Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, “Alevi Açılımı”nın, katliam sanıklarının aklanmasına dönüştüğünü belirterek, “DTP’nin kapatılması ile Kürt Açılımı, Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller’in (Kenger) Alevi Çalıştayı’na davet edilmesi ile de Alevi Açılımı fiili olarak sona ermiştir” dedi.Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin bir Alevi Açılımı başlattığını, kendilerinin de olumlu sonuçlar çıkar düşüncesiyle sürece katkıda bulunduklarını, ancak umduklarını bulamadıklarını belirtti.
Dün düzenlenen 6. Alevi Çalıştayı’na da başta Ökkeş Kenger’in çağırılmasıyla, “Alevi Açılımı”nın katliam sanıklarının aklanmasına dönüştüğünü ifade eden Balkız şunları dedi: “Ankara’da 6. etabı düzenlenen bu çalıştaylar çizelgesine kimler çağrılmadı, kimler? Alevilere hakaret edenlerden, Alevileri başıboş, herkes tarafından kullanılabilecek bir toplum olarak değerlendirenlere, Alevilerin nasıl asimile edileceğine dair formüller önerenlere dek. Şimdi ise; Ökkeş Şendiller’i de (Kenger) dinlemek istemişler. Bizler çok merak etmekteyiz. Acaba Alevi çalıştayında Ökkeş Şendiller ile ne konuşacaklar, Alevi katliamlarını mı konuşacaklar? Gelseydi, söyleyecekleri, bu çalıştayları düzenleyenlerin zihninde var zaten. Var olmasaydı, kendilerine destek çıksın diye Ökkeş Beyi çağırırlar mıydı? Bu gerçeği gördük ve anladık. Bu süreçte yaşadıklarımız ve gelinen son noktaya baktığımızda bizim açımızdan bu yolun sonuna gelinmiş, Alevi Açılımı, katliam sanıklarının aklanmasına dönüşmüştür. Sorun çözmek, yurttaşları mutlu etmek, iç barışı ve Eşit Yurttaşlık özlemini sağlamak için; öncelikle iyi niyet ve kararlılık gerektirir. Ve elbette öncelikle Zihniyet Devrimi. Kimi yazarların değindiği gibi AKP, bir Zihniyet Devrimi yaşamıyor. Kendi açtığı açılım yolunda, Yine kendi açtığı çukura düşüyor. Diyanet işleri Başkanlığı’nı, beynindeki Alevilere bakışını aşamıyor, geçemiyor. 8 Kasım 2009 tarihinde, İstanbul-Kadıköy’ de 550 bin kişinin katılımı ile Alevilerin, bilinen taleplerini bir kez daha yeniden dillendirmelerini, 'Süreci baltalıyorlar’ diye değerlendiren Sayın Bakan, Ökkeş Şendiler (Kenger) ile baltayı kendi ayağına vurmuş olmuyor mu? Hepimize geçmiş olsun. DTP’nin kapatılması ile Kürt Açılımı, Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller’in (Kenger) Alevi Çalıştayı’na davet edilmesi ile de Alevi Açılımı fiili olarak sona erdirmiştir. Biz Aleviler açısından Sayın Başbakan’ın deyimi ile, “Durmak yok yola devam” süreci devam edecektir. Çünkü haklıyız, çünkü halkız, çünkü ülkemizin bir gerçeğiyiz. Çünkü gerçekten laiklik, gerçekten demokrasi, gerçekten insan hakları, gerçekten eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz ve istemeye de devam edeceğiz.” (ANKA)