28 Aralık 2009 Pazartesi

Arınç: "Arı kovanına çomak soktuk" ama sokulma ihtimalleri de yüksek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hakkındaki suikast iddialarını katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, suikast iddialarının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için katıldığı televizyon programında, "Biraz arı kovanına çomak soktuğumuzu düşünüyorum. Çünkü AKP döneminde 55'e yakın mafya türü örgütlenme çökertildi" dedi.

Arınç, kendisine yönelik suikast iddialarıyla ilgili olarak, "Bir hafta önce bu olay ortaya çıktı. Tabii bir suikast eylem olarak düşünülmemeli. Evet gazeteler böyle yazdı ama yani doğrudan silahlı eylemle hedef alınarak bir hareket yapılmış değil. Ancak, ortaya çıkan durum birilerinin bir keşif, bir tespit yaptığını, amaçlarının da belki çok kötü olduğunu ortaya koyabilecek bulgular vardı" ifadelerini kullandı. "Türkiye'yi karıştırmak, küçültmek, ülkenin önünü kapatmak amacıyla dış ve iç destekli bir takım örgütlenmeler olduğu" iddiasında bulunan Arınç, "PKK ve PKK bağlantılı diğer örgütler de bunlardan bir tanesidir. Mesela en son Tokat Reşadiye'de yapılan eylemin belki işbirliği halinde yapılmış bir eylem olduğundan da bahsedilebilir. Bu örgütlerle de mücadelemiz devam ediyor. Bunlar, kendilerinin ayakta kalabilmesi için siyasi veya bürokrasiden bazı şahısları kendilerine hedef seçebilirler. Bu bütün dünyada da böyle olmuştur. Yani İtalya'da Aldo Moro'nun başına gelen de budur" dedi.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız bu konu üzerinde çalışıyor. Bize gelince, Anadolu'da bir söz vardır 'Kuştan korkan darı ekmez' diye. Bir yola çıkmış, bir işi yapıyorsanız bu tip olaylara karşı da, Cenab-ı Hakk muhafaza buyursun, bir taraftan tedbirlerimizi alırken, bir taraftan da Allah'a iltica etmekten başka yolumuz yok. Bunlar niçin bu işi yaptılar, sanıyorum yargı sırasında ortaya çıkacaktır. Ama Emniyet ve güvenlik güçlerimiz çok gözü açık, çok gözü kara, açık derken işine bağlı, gözü kara derken cesur ve kararlı bunu kastediyorum. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek ve Cenab-ı Hakk hepimizi korusun" dedi.

Artık beddua etmeyecekmiş
Arınç, konuşmasında beddua etmekten de vazgeçtiğini belirterek "Yalan söyleyen ve yanlışlık yapan insanlar çok. Eskiden acımasızca eleştiren siyasetçilere beddua ediyordum, eşimin önerisiyle artık Allah'a havale ediyorum" dedi.