24 Aralık 2009 Perşembe

Türk- İş'ten eylem programı

Türk- İş'e bağlı sendikalarda örgütlü Tekel ve İtfaiye işçilerinin artan saldırılara karşı devam eden mücadelesi sonucu Türk- İş eylem programını açıkladı.

Türk- İş Başkanlar Kurulu toplantı sonucu açıklandı. Pazartesi günü yaptıkları açıklamada Çarşamba günü Tekel işçileri, itfaye işçileri, demiryolu işçileri ve Bursa'da madende ölen işçileri gündemine alarak başkanlar kurulu toplantısı olacağını söyleyen Türk-İş, bugün yaptıkları toplantının sonucunu açıkladı. Toplantı içerde sürerken dışarda bekleye işçiler sık sık "Genel grev genel direniş, Şalter insin bu iş bitsin, Direne direne kazanacağız, Söz bitti sıra eylemde!" sloganlarını attı. Toplantı sonucunu Türk- İş Başkanı Mustafa Kumlu açıkladı.

Toplantıda alınan eylem kararları;
1- Türk- İş 25 Aralık 2009 Cuma gününü “TEKEL işçileri ile dayanışmak için eylem günü” ilan etmiştir. Türk- İş’e bağlı sendikalara üye işçiler 25 Aralık 2009 Cuma günü bir saat geç iş başı yaparak çalışmama hakkını kullanacak ve tüm illerde iş çıkışında AKP binaları önünde kitlesel basın toplantıları düzenlenecektir.

2- Bu eylem, dört hafta her Cuma günü birer saat artırılarak sürdürülecektir.

3- 28 Aralık Pazartesi günü Türk- İş’e bağlı sendikaların tüm merkez ve şube profosyonel yöneticileri Ankara Güven Park’ta buluşacak, topluca TBMM’ye gidilecek ve TBMM’de grubu olan siyasi partiler ziyaret edilecektir.

4- 30 Aralık 2009 Çarşamba günü Türk- İş Başkanlar Kurulu toplanacak ve daha sonra izlenecek yol haritasını belirleyecektir.

Bundan böyle Türk- İş Başkanlar Kurulu her Çarşamba günü toplanarak durum değerlendirmesi yapacak ve yeni eylem türleri ile takvimini belirleyecektir.

Türk- İş Başkanlar Kurulu, yapacağı eylemlerde tüm emek ve meslek örgütlerine destek çağrısında bulunmaktadır.