21 Aralık 2009 Pazartesi

Lodos, fırtına, sel; 7 kişi yaşamını yitirdi



Foto: Lodos, fırtına, sel; 7 kişi yaşamını yitirdi İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de lodosun saatteki hızı 80 kilometreye ulaştı. Şiddetli lodos soba zehirlenmelerine neden oldu; Çanakkale'de bir kişi hayatını kaybetti.

Olumsuz hava koşulları felakete dönüyor. Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de lodosun saatteki hızı 80 kilometreye ulaştı. Lodos, Çanakkale'de can aldı. Olumsuz hava koşulları dün 6 kişinin canını aldı.

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de lodos, dün akşam saatlerinden itibaren etkili oldu.

Yetkililer, ''Lodos Çanakkale'de daha etkili oldu. Gün içinde rüzgarın şiddetinin sürmesi bekleniyor. Gün boyu rüzgarın saatte ortalama hızı 50 kilometre olacak'' dedi.

Bir kız çocuğu hayatını kaybetti

Bursa'da lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenerek, hastanelere başvuranların sayısının 169'a yükseldi.

Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen 150 kişi de hastaneye gitti.

Yetkililer, lodosun karbonmonoksit gazından zehirlenmeye yol açabileceğini hatırlattı.

Çanakkale'de ise lodos can aldı. Lapseki ilçesinde etkili lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen beş kişilik aile hastaneye kaldırıldı. 5 kişiden 15 yaşındaki Berra Örnek hayatını kaybetti. Diğer kişiler, Çanakkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

İstanbul'da vapur seferleri iptal

İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle bazı iç hat deniz otobüsü ve şehir hatları seferleri ile bazı dış hat feribot seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova iç hat deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. Şehir hatlarında ise sadece Bastancı-Adalar seferleri iptal edildi.

Lodos nedeniyle saat 10.45'de yapılması beklenen Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik dış hat feribot seferleri ile 11.30'da yapılacak olan Yenikapı-Yalova, Yalova-Yenikapı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

Çanakkale'de feribot seferleri durduruldu

Çanakkale'de, kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Bozcaada-Geyikli ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle dün gece iptal edilen Gelibolu-Lapseki seferlerine bu sabah da başlanamadı.

Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sağlanıyor.

Akşamdan itibaren kar var

Öte yandan, Marmara bölgesindeki bazı illerde, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde ise Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, çevreleri ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği bildirildi.

Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği, yetkililer ve vatandaşlar ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

6 Kişi yaşamını yitirmişti

Balıkesir'de dün fırtına nedeniyle bir cami minaresinin yıkıldı, 4 kişi yaşamını yitirdi. İzmir'de hortum, Antakya sel bir kişinin canına mal oldu.