21 Aralık 2009 Pazartesi

İsviçre gazetesinden Erdoğan'a: Kıyameti koparan faşist!

İsviçre'nin yaptığı aşırı milliyetçi ve provakatif haberleriyle tanınan bulvar gazetesi Blick, Başbakan Erdoğan'a ağır eleştiride bulunan bir yazıya imza atarak Erdoğan için, "Kıyameti Koparan Faşist" deyimini kullandı.

ERDOĞAN İSVİÇRE İLE KAVGA EDİYOR
İsviçre'de yaşayan Alman kesim tarafından çok okunan gazete olan Blick, Erdoğan hakkında yaptığı haberinde şu ifadelere yer verdi: “Erdoğan minare konusunda İsviçre ile kavga ediyor, ancak ülkesinde insan haklarından rahatsız. Güzel sözler söylüyor, ama yaptıkları hiç de öyle güzel şeyler değil. 55 yaşındaki Tayyip Erdoğan, faşizmin bir göstergesidir ve bunu insanlığa ters bir davranış olarak görüyoruz."

KIYAMET KOPARAN FAŞİST
Blick gazetesi yaptığı son araştırmada, “İnsan haklarının uygulayıcısı Erdoğan'ın ülkesinden 2009 senesinde İsviçre'den iltica isteyenlerin sayısı da rekor seviyeye ulaşmıştır. Bunun da yüzde olarak 50,7 arttığı görülmektedir" ifadelerini kullanarak, haberini şöyle devam ettirdi: “1997 yılından beri Türkiye'den İsviçre'ye kaçanların sayısı toplam 11123 kişidir ve bunların 4.254'ü İsviçre'den iltica isteğinde bulunmuştur. Ayrıca PKK olaylarında da Türkiye'de 35 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Ancak işin ilginç tarafı bu rakamların çoğalmasının da 2002 yılından sonra büyük bir hız kazanmış olmasıdır. Yurt dışında hep insan hakları konusundan bahsederken, yurt içinde ise bu görüşte olmadığı açıkça görülmektedir. Bunun kanıtı da son olarak Ankara'da yaşanan olaylardır." Haberinde Erdoğan'ın bir konuşma yaparkenki resmini kullanan Blick gazetesi Erdoğan için, “Kıyameti Koparan Faşist" diye yazdı.