28 Aralık 2009 Pazartesi

Son MGK'da kritik gündem

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı saat 13:30'da başladı. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda Bülent Arınç’a suikast iddiasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

ANKARA- Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte toplandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen olan toplantıda, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasının da gündeme gelmesi bekleniyor.Toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kurul üyelerine açılım, ve terörle mücadele konusunda brifing verecek. Toplantıda ayrıca Başbakan Erdoğan’ın, ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşme ve ABD’deki temasları ile ilgili olarak bilgi vermesi bekleniyor.

ARINÇ GÜNDEMİ
Türkiye’nin günlerdir tartıştığı Başbakan Yardımcısı Arınç’a suikast iddialarının özel gündem maddesi olarak tartışılması da bekleniyor. Arınç’ın kendisine ulaşan bilgileri, kurul üyeleriyle paylaşacağı belirtilirken, olayla ilgili ilginç ayrıntılar da gün ışığına çıkıyor. Bu sürece giden gelişmeler şöyle yaşandı.

20 ARALIK PAZAR: Poyrazköy soruşturmasında 9 gün tutuklu kaldıktan sonra 16 Aralık’ta serbest bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar tekrar yakalama kararı çıkınca evinde intihar etti.

21 ARALIK PAZARTESİ: Arınç’a suikast iddiası gündeme bomba gibi düştü. Arınç, haberi Manisa’da aldı. Arınç’ın evinin önünde araçla tur atarken yakalanan iki subayın, keşif yaptıkları ya da Arınç ile ilgili bilgi topladıkları iddiaları ortaya atıldı.

23 ARALIK ÇARŞAMBA: TSK, iki askeri personel hakkındaki iddiaların soruşturmanın ardından açıklığa kavuşacağını belirtirken, iki askeri personelin aynı bölgede bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri izlediklerini açıkladı.

24 ARALIK PERŞEMBE: Başbakan Yardımcısı, Genelkurmay’ın açıklamasını değerlendirirken “Tevil yollu ikrar’’ diyerek şüphesinin dağılmadığını ima etti. Arınç’ın evinin yakınlarında yakalanan iki subayın bilgisayarlarında Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül hakkında bilgiler olduğu ileri sürüldü.

25 ARALIK CUMA: Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli İstikham Binbaşı İ.G. ile Topçu Albay E.Y.B.’nin Kirazlıdere’deki ofislerinde iki savcı arama yaptı. Savcılar, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı binasında arama yaptı.

26 ARALIK CUMARTESİ: Sabah saatlerinde Genelkurmay açıklama yaptı ve suikast iddialarıyla ilgili 8 askerin gözaltına alındığını duyurdu. Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı sürpriz bir şekilde Başbakan Erdoğan ile 3 saat görüştü. (GAZETEPORT)