24 Aralık 2009 Perşembe

Aköz, Alevilere saldırısını sürdürüyor

AKP’nin kendilerini kapsama girişimine direnen Alevileri hedefe koyan Emre Aköz, bu kez de “Deniz Kuvvetleri içinde yuvalanmış olan Ergenekon şebekesinin Alevi subayları kullandığını” ileri sürdü.

AKP yanlısı tutumuyla öne çıkan Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, Alevilere dönük saldırganlığını sürdürüyor. Aköz bu kez, “Deniz Kuvvetleri içinde yuvalanmış olan Ergenekon şebekesinin Alevi subayları kullandığını” iddia etti. Ergenekon davası kapsamında ikinci kez göz altına alınırken intihar ettiği açıklanan Deniz Yarbay Ali Tatar’ın cenaze töreni üzerine yazdığı yazıda Aköz, Tatar’ın eşinin “Alevi subaylara dönük bir operasyon yürütüldüğü” yönündeki sözlerini, Alevileri Ergenekonla ilişkilendirmek için kullanmayı denedi.

Aköz’ün aklı buna yetti…
Nilüfer Tatar’ın eşinin cenazesinde “…Alevi subayların üzerine oynuyorlar. 29 subay içeride boş yere yatıyor. Alevi subaylar içeride hep. Alevi subayları yok etmek istiyorlar.” dediğini belirten Aköz, Tatar’ın sözlerini, kendi iddiasına zemin olarak kullandı.

AKP karşıtlığı yeterli
Aköz’ün, Alevileri Ergenekon ile ilişkilendirmesinin tek gerekçesini, kendisinin de belirttiği gibi Alevilerin, AKP “karşıtlığı” oluşturuyor.“Alevi inancı, kendini Sünni karşıtlığı içinde var ediyor. Yani Sünnilik, Aleviliğin ‘kurucu ötekisi’, ‘kurucu hasmı’. Bu sebeple Alevilerin çoğunluğu, ‘Sünniliğin temsilcisi’ olarak gördüğü AKP'den rahatsızlık duyuyor. Hatta nefret edenler var.” biçiminde ifade ettiği derin analiziyle iddialarını desteklemeye çalışan Aköz, daha önce yaptığı gibi yine, Alevi derneklerinin cumhuriyet mitinglerine katılmış olmalarını da kendisine kanıt olarak sunuyor.

Daha önce de yaptı
Aköz’ün, AKP’ye yedeklenmeyi reddeden Alevileri, Ergenekoncu diyerek suçlayan faşist tutumu bu iddialarla sınırlı değil. Kendisi daha önce de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yüzde ellisinin alevi olduğunu söyleyerek, “Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan bir mezhep üyelerinin, yüksek yargıdaki koltukların diyelim ki yüzde 50'sine oturmaları normal mi?” diye sormuş, “Hele hele, bu mezhepten vatandaşlar, istisnalar haricinde, darbe amaçlı cumhuriyet mitinglerinde aktif olarak yer aldılarsa... Ergenekon'un hükümetin uydurması olduğu propagandasını yapıyorlarsa... Zihinler karışmaz mı?” diyerek Alevilere karşı kışkırtıcılık yapmaktan kaçınmamıştı.