30 Aralık 2009 Çarşamba

Türk-İş toplantısından sürekli eylem çıktı

Türk-İş Başkanlar Kurulu, ''sürekli eylem'' kararı çerçevesinde Türk-İş Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği tarih ve yerlerde diğer emek ve meslek örgütlerinin de davet edilmesiyle geniş katılımlı bir dizi miting düzenlenmesine karar verdi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun Konfederasyon Genel Merkezi'ndeki toplantısı sona erdi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Başkanlar Kurulu bildirisini genel merkez önünde eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine açıkladı. Kumlu, ''Türk-İş göreve, genel greve'' diye slogan atan işçilere, ''görevdeyiz'' yanıtını verdi. Eylemin başarılı olması için tüm yöneticilerin ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kumlu, ufak tefek eksikliklerin de olabileceğini söyledi. Bu yılın çalışanlar açısından ''tüm zamanların en kötü yılı'' olduğunu ifade eden Kumlu, tüm bu yaklaşımların 2010'da da devam etmesi halinde Türkiye'deki toplumsal dengelerin daha da bozulacağı uyarısında bulundu. Alınan zam kararlarının yeni yıla ilişkin umutların ilk günden kırılmasına neden olduğunu dile getiren Kumlu, geçim zorluğu içindeki halkın yeni zam kararlarıyla daha da bunaltılmaması gerektiğini kaydetti. 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasası değiştirilmeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının toplu sözleşme yetkisi alan sendikaların ilan ettiği iş kolları istatistiklerinde yöntem değişikliği yapmasının çalışma yaşamında kaos yaratacağını savunan Kumlu, bunun için öncelikle çalışma hayatını düzenleyen yasalarda değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Kumlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türk-İş Başkanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti, işçilere ve onların sendikalarına karşı dostça yaklaşmaya ve onların istek ve taleplerine karşı duyarlı olmaya çağırmaktadır. Türk-İş Başkanlar Kurulu, 23 Aralık 2009 tarihinde yaptığı toplantıda, sürekli eylem kararı almış, bu çerçevede eylemlerin ilk adımları hayata geçirilmiştir. Türk-İş Başkanlar Kurulu, başarılı geçen eylemlerimiz için teşkilatımıza ve bize destek veren emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ile yazılı ve görsel medyaya teşekkür etmektedir. Eylemlerimiz 8 ocak, 15 ocak, 22 ocak tarihlerinde 'çalışmama hakkımızı kullanarak' ve AK Parti il binaları önündeki kitlesel basın toplantılarımızla sürecektir. Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk-İş Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği tarih ve yerlerde diğer emek ve meslek örgütlerinin de davet edilmesiyle geniş katılımlı bir dizi miting düzenlenmesine karar vermiştir.''