27 Aralık 2009 Pazar

Arınç baskınında 2. dalga

Özel Kuvvetler Karargahında arama yeniden başladı...

SUİKAST İDDİASI
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ı suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün Seferberlik Tetkik Kurulu'na giden savcılar, bu gece yeniden aynı Kurul'a gittiği belirtildi.

MÜHÜRLÜ ODALAR ARANIYOR
İddialara göre, dün gece Karargaha giden 5 savcı, mühür konulan odaları arayamamıştı. Bu nedenle savcılar sabaha kadar beklemişti. Gün içinde yapılan görüşmeler sonrası savcılar tekrar Özel Kuvvetler Karargahı'na gelerek bu kez mühürlü odalarda arama yapmaya başladı.

ARAMA İÇİN 6 SİVİL ARAÇ GELDİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 2 subayın çalışma ofisinin bulunduğu Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda dün gece saatlerinde başlayan ve bugün sabah saat 06.00'da sona eren aramaların ardından, bu gece saatlerinde aramalar tekrar başladı. Saat 00.15 sıralarında karargaha gelen 6 adet sivil araç bir sürere içeri alınmadı. Yapılan görüşmelerin ardından içerisinde savcı ve polis ekiplerinin bulunduğu iddia edilen araçlar karargaha alındı. Adalet Bakanlığı'na ait ve sivil polislerinde bulunduğu araçlar daha sonra arama yapılan komutanlığa geçti.