21 Aralık 2009 Pazartesi

Bülent Arınç'ın yeni hedefi Emine Ayna "Yarattık!"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Patrikhane lideri kendisini ekümen olarak tanımlıyor. Biz kendisini ekümen olarak görmüyoruz. Türkiye'de Lozan Antlaşması ile birlikte azınlıklara geniş haklar tanınmıştır. Bu konuşma bence talihsiz bir konuşmadır." dedi. Demokratik Açılımı istemeyen DTP'li Emine Ayna'ya da atıfta bulunan Bülent Arınç; "Hele bir kadın var içlerinde kahkaha atarak 'Açılım istemiyoruz' dedi. Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin." diye konuştu.

ATTIĞIMIZ HER ADIMIN HESABINI VERDİK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konferansta yaptığı konuşmada ise ilk olarak AKP'nin kuruluş tarihini özetleyerek, partisinin bugüne nasıl geldiklerini anlattı. Arınç, "AKP kuruluşundan bu yana isminin hakkını veren politikalar izlemiştir. Türkiye'yi mafyalardan ve çetelerden arındırmıştır. Bugün Türkiye'de kimse mafya var diyemez. Bugün gelinen noktada ise 'Demokratik Açılım'a gidiyoruz. Bu konuda eleştiriler hakaret eder nitelik taşımaktadır. Attığımız her adımın hesabını verdik. Bu konuda da hesabımızı vereceğiz. Bizde çıkara dayalı siyaset anlayışı yoktur. Biz kimlik siyaseti yapan bir parti değiliz. Biz herkese eşit davranıyoruz. Kardeş kavgasına sürükleyen çetelere aman vermiyoruz." dedi.

GARİP BİR YARATIK
Demokratik Açılım sürecinde siyasi partilerin tutumunu değerlendiren Arınç sözlerine şöyle devam etti: "Bu süreçte ne CHP ne de MHP bize yol gösterici olmamıştır. Ancak kuru muhalefet yapmışlardır. Daha sonra ise DTP'nin de açılım istemiyoruz açıklaması amaçları farklı ama aynı safta yer alan parti konumuna gelmişlerdir. Karşı olanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. DTP'den hele bir kadın var içlerinde kahkaha atarak 'Açılım istemiyoruz' dedi çok garip bir yaratık Allah akıl fikir versin. Sayın Bahçeli benim saygı duyduğum bir insan. Ama Temmuz, Ağustos'ta 'Gerekirse dağlara çıkarız' dedi, '50 sene de orada mücadele ederiz' dedi. Dağlara çıkmak ve mücadele. Bir baktık DTP'liler de dağlara çıkmaktan bahsediyor. İyi sen çık, zaten dağlardasın. Başkaları niye dağa çıkmak istiyor, ona hayret ediyorum. Dağa çıkmak yok, dağa çıkmanın önüne geçeceğiz. Dağa çıkanları indireceğiz.''

TEKEL İŞÇİLERİ KARDEŞİMİZDİR
Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Tekel işçileri hakkında da açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sorunu çözüme kavuşturacaklarının mesajını verdi. Arınç, "Tekel İşçileri bizim kardeşlerimizdir. Özelleştirme sebebiyle iş anlaşmaları askıya alınmıştır. Bu konuda hükümet olarak bir iyileştirme yapacağız. Ancak Tekel işçisi kardeşlerimiz yürüyüşler düzenleyerek bizi ve hükümetimizi eleştiri yağmuruna tutarsa; gürültüye de pabuç bırakmayız." ifadelerini kullandı.

YARATIK BENZETMESİ İLK DEĞİL
Daha önce AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç`e ‘yaratık` benzetmesinde bulunmuştu. Elitaş, TBMM Genel Kurulu`nda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç`e dayak girişimini değerlendirirken “Kamer Genç dövülmedi. Orada, Kamer Genç dediğiniz zat, şahıs, yaratık, Meclis kürsüsünden hiç milletvekili adabına yakışmayan konuşmalar yapıyor 8 aydır." diye konuşmuştu.