20 Aralık 2009 Pazar

Kenan Evren Caddesi Fikri Sönmez Caddesi oluyor

Fatsa’da ‘Terzi’ Fikri’nin adının, sonradan ‘Kenan Evren’ olarak değiştirilen caddeye tekrar konulması isteniyorFatsa’yı 1979′da halk meclisiyle yöneten ‘Terzi’ Fikri’nin adının, sonradan ‘Kenan Evren’ olarak değiştirilen caddeye tekrar konulması isteniyor.

KURTARILMIŞ BÖLGE
Ordu’nun Fatsa ilçesi, 1980 öncesinde Dev- Yol’un desteğiyle belediye başkanlığına seçilen ve ilçenin “Kurtarılmış bölge” olarak anılmasına neden olan Terzi Fikri’nin itibarını iade ediyor… CHP’li meclis üyeleri, Terzi Fikri’nin halkla birlikte yaptığı, ancak daha sonra Kenan Evren’in adı verilen caddeye, yeniden kendi adının verilmesi için harekete geçti. AKP'li belediye başkanı da öneriye sıcak bakıyor.

BU BÜYÜK BİR AYIPTIR
Mesleği terzilik olduğu için “Terzi Fikri” olarak Fikri Sönmez, 1979′da bağımsız belediye başkanı seçildi. Belediyeyi, kurduğu halk meclisiyle birlikte yöneten Sönmez’in, halkla birlikte yaptığı caddelerden birine de kendi adı verildi. Ancak caddenin adı daha sonra Kenan Evren Caddesi olarak değiştirdi. Şimdi Fatsalılar, o dönemde modern bir şehir haline getirdiği ilçedeki CHP’lileri hatta AP ve MSP’lileri bile yanına çekmeyi başaran, ancak tutuklanan ve idamla yargılanırken cezaevinde ölen Terzi Fikri’ye itibarını iade etme hazırlığında. Fatsa’da son seçimlerde solun tek adayı olan CHP ilçe yöneticisi Sinan Tuncay ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Kenan Evren Caddesi’nin adının, Fikri Sönmez Caddesi olarak değiştirilmesini istedi. CHP ilçe yöneticisi Sinan Tuncay ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Fikri Sönmez döneminde halkın 3 ay süren çabasıyla yapılan en büyük caddenin isminin Kenan Evren olmasının büyük ayıp olduğunu söyleyerek şunları anlattı: “Bu cadde, Fikri Sönmez Caddesi’dir. Ancak darbenin ardından adı Kenan Evren Caddesi olarak değiştirilmiştir. Suç işlemiş ya da işlememiş olsunlar, bu insanlar o günlerin bedelini en ağır şekilde ödemişlerdir. Şimdi bize yakışan, halkın oyu ile seçilmiş insanlara ve onların emeğine saygı göstermektir. Zaten birçok şehirde darbecilerin isimleri cadde ve sokaklardan çıkarıldı.” AK Parti’li Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Evren Caddesi’nin adının değiştirilmesi konusunda tek başına karar veremeyeceğini, arkadaşları da desteklerse konuyu gündeme getireceklerini söyledi.