3 Ocak 2010 Pazar

"Esnaf eyleme hazırlanıyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıl öncesi sigara zam yapılacağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 10 gündür bayilere sigara verilmediğini belirterek, TESK olarak eylem hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, sigaraya zam söylentileri ile birlikte önce bakkallara ve bayilere sigara verilmesinin yavaşlatıldığını ifade ederek, son 5-6 gündür ise bakkallara ve bayilere hiç sigara verilmediğini vurguladı. Palandöken, "Bayiler bu günlerde sadece sigara, süt, yoğurt ve ekmek satışı yaparak para kazanabiliyorlardı. Ancak, bu haksız uygulama ile sigara satışı yapılamadığı gibi vatandaş ile bayiler karşı karşıya getiriliyor. Devlet kontrol mekanizmasını acilen işletmeli. Bu konuda esnafın uğradığı zararını kim ödeyecek" dedi.

Tütün Üst Kurulu'nun bu konuda inceleme başlatmasını isteyen Palandöken, aksi halde TESK olarak Birlik ve Federasyonlarla işbirliği içerisinde bu konuda eylem kararı alacaklarını bildirdi.

Birilerinin "vatandaşın sırtından haksız kazanç peşinde koşarken, esnafın bir karton sigara alabilecek gücünün bile kalmadığını" kaydeden Palandöken, konuya acilen çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.