19 Ocak 2010 Salı

Milliyet'in Ağca' manşeti

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesini, "Abdi İpekçi bir kez daha öldürüldü" başlığıyla haber yaptı.Gazete İpekçi'nin günümüzde yaşanan birçok olaya da ışık tutabilecek 04.12.1975 tarihli yazısını manşetinden verdi.

Abdi İpekçi bir kez daha öldürüldü
Türkiye, Abdi İpekçi'yi katletmenin bedelini sadece 10 yıl hapisle ödeyen Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden çıkış şovunu, büyük öfke ve acıyla izledi.

AFLAR SAYESİNDE KURTULDU
"Milliyet Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye suikast ve 3 gasp eyleminden suçlu bulunan Mehmet Ali Ağca'ya Türk adaleti 10 yıl hapis cezasını yeterli buldu. Ağca görünürde 31 yıl sonra serbest kaldıysa da, bunun tam 19 yılını Papa suikastinden ötürü İtalyan cezaevinde geçirdi. Türkiye'de ise aflar ve mevzuat boşlukları sayesinde uzun süre yatmaktan kurtuldu. Ağca'nın Ankara Sincan Cezaevi'nden çıkışı ise yürekleri yaralayan başka bir rezaletti.

100 LİRALIK ODADA KALIYOR
Üzerine yine mavi kazak giyen Ağca önce askerlik işlemleri için GATA'ya götürüldü. Burada "ileri derecede antisosyal kişilik bozukluğu" teşhisiyle askerliğe elverişsiz raporu aldı. Ağca GATA çıkışında Türkiye'nin en lüks otellerinden biri olan Ankara Sheraton'a gitti ve gecelik oda kahvaltı fiyatı 440 euro+KDV olan suit odaya yerleşti. İpekçi'nin katili, kendisini izleyen gazeteci ordusuna İngilizce olarak "Ben Tanrı değilim" tanrı da değilim dedi...." diyerek tepkisini gösterdi.

İPEKÇİ'NİN YAZISIYLA TEPKİSİNİ GÖSTERDİ:
... Korkunç bir oyun oynanıyor. Şeytanca hazırlanmış bir kurgu var sanki. Ve çok kimse farkında olmadan, bilincine varmadın bu kurguyu geliştiren bir rol yükleniyor....Herkes bulduğu suçluya göre yakıştırdığı bir teoriyi ortaya atıyor. Bu tozkoparan fırtınasında gerçekler de gizleniyor, şeytanlar da...... Efendiler! Eğer bu korkunç oyun sizi bir parça rahatsız ediyorsa aklınızı başınıza alın. Eğer bu gelişmelerin size sonunda bir yarar getireceğini sanıyorsanız, ne kadar büyük bir yanılgı içinde bulunduğunuzu artık fark edin. İşin boyutlarının o isteklerinizi çoktan aştığını ve sonunda herkesle birlikte sizi de felaketlere sürükleyeceğini anlayın. Başlattığınız kutuplaşmanın korkunç bir hata olduğunu kabul edin. Nelere mal olacağını fazla gecikmeden görün. Ve ona göre davranın...... Bu çılgınca gidişe son vermeyip, hala biribirinizi suçlamakla, hala kışkırtmalarınız sürdürmekle oyalanırsanız büyük felaketlere yol açacaksınız. Sizi bilmiyoruz ama Türkiye buna müstehak değildir. 4.12.1975 / ABDİ İPEKÇİ