12 Ocak 2010 Salı

TEKEL için Ankara mitingi 16 Ocak'ta

TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla Ankara'da 14 Ocak Perşembe günü yapılacağı açıklanan mitingin tarihi değiştirildi. Türk-İş, “Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi”nin 16 Ocak Cumartesi günü yapılacağını bildirdi.

Türk-İş, Ankara'da TEKEL işçileri ile dayanışma amacıyla yapılacak mitingin 16 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Türk-İş Genel Merkezi, 16 Ocak Cumartesi günü Ankara'da, “Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi” düzenleyeceğini açıkladı.

Türk-İş Yönetim Kurulu, TEKEL işçileri ile dayanışmak için 14 Ocak'ta yapılacağı belirtilen mitingin 16 Ocak günü gerçekleştirileceğini kaydetti. Konfederasyon Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, miting Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak, katılımcılar saat 10.00'da Ankara Garı önünde toplanacak. Yürüyüş ise saat 11.00'de başlayacak.

Mitinge, destek vermek için işçi ve memur konfederasyonları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunan Türk-İş, mitingde AKP Hükümeti'nin politikalarının protesto edileceğini ifade etti.

Açıklamada, “Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi”nde protesto edilecek konular şöyle ifade edildi: “İşsizliği ve esnek çalışma biçimleri; 'kiralık işçilik' düzenlemesinde ısrar edilmesi; kıdem tazminatı hakkına göz dikilmesi; işçileri köleleştirmeye yönelik 4/C ve benzeri uygulamalar; taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonomi; İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılması; vergi adaletsizliği; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın çalışanları mağdur eden olumsuzlukları; asgari ücretin sefalet ücreti olarak belirlenmesi; iş sağlığı ve güvenliği alanındaki aksaklıklar; anti-demokratik yasalar; örgütlenmenin önündeki engeller; TEKEL ve itfaiye işçileri başta olmak üzere çalışanların taleplerine duyarsız kalınması; güvenlik güçlerince “orantısız güç” kullanımına devam edilmesi; sosyal devlet uygulamalarından gün geçtikçe uzaklaşılması; Çalışma Bakanlığı’nın “Çatışma Bakanlığı” haline getirilmesi.”