11 Aralık 2017 Pazartesi

12 kişinin yanarak öldüğü yurt yangını duruşması görüldü..!

Adana Aladağ’da kız öğrencilerinin kaldığı Süleymancılar Cemaati’ne ait özel yurtta 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan yangında 11’i öğrenci 1’i görevli 12 kişi hayatını kaybetti. 6’sı tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının görülmesine başlandı. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda görülen duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dernek görevlileri Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş ve Ramazan Keleş ile tutuksuz sanıklar Ramazan Dede, Mehmet İpek, Zeki Yılmaz, eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Davut Gökçeli, Ramazan Arı, Cihan Ünal ve Bayram Aydın ile müşteki aileleri, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.
Duruşma öncesi adalet arayan aileler ve Eğitim-Sen’liler açıklama yaptı.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, dava öncesi yaptığı açıklamada Türkiye’nin ekonomisi çok güçlüdür dendiği zamanlarda, Türkiye tarihinde görülmemiş bir şekilde köy okullarının kapatıldığına dikkat çekerek şunları ifade etti:
“Şu an Türkiye’nin her yerinde 2 milyonu aşkın çocuk ailelerinden kopartılarak, devlet yurtlarının olmadığı yerde cemaatlerin eline teslim edilmiş durumda. Biz bunu Diyarbakır Kulp’ta yaşadık, Konya’da ve Karaman’da yaşadık. Şimdi de Aladağ’da acı bir şekilde yaşadık ve her davada bu acıyı yaşıyoruz. Aslında tüm bunların sorumluları yetkililer, bakanlıktır. Birinci sorumlular onlardır. Facianın ilk yaşandığı günden yayın yasağı konarak, başbakan yardımcısının her türlü önlem alınmıştı diyerek, kamu görevlilerine maaş kesme cezası verilerek aynı acıyı yaşatılıyor. Bizler canımız, yüreğimiz sızlayarak bu anları yaşadık ve her davada aileler ile birlikte yüreğimiz sızlamaya devam ediyor. 11’i çocuk, 12 kişi çığlık çığlığa hayatlarını kaybetti. Biz çığlıkları unutmadık, unutmayacağız. Aslında bu çığlıklar Türkiye’nin her yerinde. Bu dava şu anda Türkiye’nin her yerinde yaşanan her türlü çocuk istismarına karşı atılan çığlıkları büyütme davasıdır. Bu dava sadece Adana Kozan’da görülen Aladağ davası değildir. Bu dava Türkiye davasıdır.”
Açıklamaların ardından geçilen ve haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava ile Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında açılan dava birleştirildi.