8 Aralık 2017 Cuma

Beyazıt’ta üniversitelilerden Kudüs için eylem: “Gençlik ayakta, Filistin’in yanında!”

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, bugün (8 Aralık) ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını protesto etti.İ
İÜ Beyazıt Kampüsü Ana Kapı önünde bir araya gelen üniversiteliler “Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı – Gençlik ayakta Filistin’in yanında” pankartı taşıdı. “Nehirden denize özgür Filistin”, “Kahrolsun Siyonist İsrail devleti”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın” sloganlarının atıldığı eylemde Filistin bayrakları taşındı.
Eyleme BDS Türkiye (Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi) gönüllüleri de destek verdi.
Üniversiteliler adına yapılan açıklamada, “Yıllardır Ortadoğu’yu kana bulayanlar, bugün bölgeye barışı getirme bahanesiyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmeye çalışıyor. Ancak Ortadoğu’yu emperyalist çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen ABD’nin karşısında yıllardır direnen Filistin halkı var” denildi.
“İsrail’le iş yapanlar Filistin halkının dostu olamaz”
AKP’nin Filistin konusundaki ikiyüzlü politikasını eleştiren üniversiteliler, “Mavi Marmara davasını 21 milyon dolar karşılığında İsrail’e satanlar, bugün ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ diyerek ikiyüzlü politikalarına devam ediyorlar. İsrail ile ticari ilişkilerini devam ettirenler, Amerikan emperyalizminin Suriye’deki çıkarlarının taşeronu olma hevesiyle tüm coğrafyayı kana bulayan çeteleri destekleyenler, Filistin halkının dostu değildir. ABD ve İsrail’in emperyalist saldırılarına boyun eğmeyen Filistin halkı yenilgiye uğratılmaya çalışılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
“Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz”
“Dün olduğu gibi bugün de İsrail’in ve ABD’nin emperyalist saldırılarının karşısında, Filistin halkının yanında bu ülkenin devrimcileri vardır” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Filistin halkının dostları 6. Filo’nun karşısına dikilenlerdir, anti-emperyalist mücadeleyi yükselten gençliktir. Bugün Denizler’in okulundan tekrar söylüyoruz; tıpkı Denizler gibi, onlardan aldığımız cesaretle bizler de bu haklı direnişte Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler. Yaşasın özgür Filistin, yaşasın halkların kardeşliği.

Üniversitelilerin açıklaması, Filistinli şair Mahmud Derviş’in “Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var” sözleriyle sona erdi.