8 Aralık 2017 Cuma

İTÜ öğrencilerinden “Müzik haramdır diyenlere cevap: Şeytan bunun neresinde”..!

Geçtiğimiz haftalarda İTÜ Maslak Kampüsü önünde bulunan Metro İstasyonu’nda, şeriatçılar “Müzik neden haramdır” başlıklı bir bildiri dağıtılmıştı.
Dağıtılan bildiriye tepki gösteren İTÜ Konservatuar öğrencileri ise sosyal medyadan yayımladıkları açıklamada, yaşam alanlarını sanat ile savunacaklarını şu sözlerle açıkladı:
Geçtiğimiz günlerde okulumuzda dağıtılan ‘Müzik Haramdır’ başlıklı bildiriyi dağıtan gerici faşist anlayışı kabul etmiyoruz ve bu anlayışa karşı yaşamımızın her yerinde sanatı var etmeye çalışacağız. İnadına şarkılar, türküler söyleyeceğiz, inadına müziği ve sanatı tüm çocuklara öğretmeye çalışacağız. Bizler sanat ile yaşamı örgütleyeceğiz. Geleceği hep birlikte ellerimizle kurma gücümüz var ve bizler bu gücü sanat ile yaygınlaştıracağız.
Üniversitemizde bu bildiriyi dağıtanları ve bu zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz. Bir dünya şairi olan Nazım Hikmet’in mahpus edilmesinden, Ruhi Su’nun tedavisinin önüne geçilmesinden ve bu hastalığından kaynaklı ölmesinden, Hasret Gültekinlerin, Nesimi Çimenlerin, Muhlis Akarsu ve diğerlerinin barbarca yakılmasından, Fazıl Say konserine satırla saldırı yapılmasından, piyanist Dengin Ceyhan’ın tutuklanmasından, Erdal Erzincan’ın TRT de yasaklanmasından ve tüm sanat alanlarının kapatma tehdidinde olmasından tanıyoruz. Sanat alanlarını bu zihniyete karşı savunacağız.