6 Aralık 2017 Çarşamba

ÇHD’li avukatlar yargılıyor: Zor bir kış ama elbet bahar gelir..!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) 2013 yılında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınarak haklarında dava açılan 19 avukatın 9'uncu duruşması İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Başka bir dosyadan tutuklu bulunan Avukat Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Özgür Yılmaz, Naciye Demir ve Şükriye Erden'in katıldığı duruşmaya, bazı tutuksuz avukatlar hazır bulundu. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ve KHK ile kapatılan ÇHD üyesi avukatların hazır bulunduğu duruşmada, Fransa, Avusturya ve Hollanda barolarından yöneticiler ve üyeler de duruşmayı izledi.
‘Nuriye ve Semih’in avukatlığını yaptığımız için şu an tutukluyuz’
Duruşmada ilk olarak söz alan tutuklu avukat Barkın Timtik, “Nuriye ve Semih'in avukatlığını yaptığımız için şu an tutukluyuz. Onların yaşaması buna bağlıysa biz daha fazla tutuklu kalmaya razıyız” dedi.
Avukat Ebru Timtik de, “Ülke bir kriz içinde ve bizleri tutuklamadan bu krizi atlatmaları mümkün değil. Bu ülkede siyasi havayı koklayan herkes sıranın ne zaman kendisine geldiğini bilir. Biz de biliyorduk. Bekir Bozdağ, Reza Zarrab'ın yargılanması ile ilgili olarak, ‘hukuka aykırı delillerle Zarrab yargılanamaz’ diyor. Bizim yargılanmamıza esas olan bütün deliller de hukuka aykırıdır” diye konuştu.
‘Çağrımız devrimci olmanızdır’
“Tüm hükümetler değişir, kalıcı olanlar yalnızca devrimcilerdir, halktır" diyen Avukat Özgür Yılmaz da, "Bu sebeple sizlere de çağrım devrimci olmanızdır” dedi.
‘Zor bir kış ama bahar elbet gelir’
Ardından söz alan Avukat Selçuk Kozağaçlı ise, şunları söyledi: “Yargılanmamıza sebep olan Hollanda-Belcika'dan teslim alındığı söylenen bir hard disktir. Ancak mahkemenin 8 defa talep etmesine rağmen hard disk ortaya çıkarılamadı. Suretinin fotokopisidir denilerek bir evrak gönderildi sadece. Kimin kimden, ne zaman teslim aldığı, hangi bilirkişiye çözdürdüğü belirli olmayan bir hard diskten bahsediliyor. Bahsi geçen bu belgeler sebebiyle ben daha önce yargılandım ve belgelerin asılları olmadığı için beraat ettim. Bu hard diski yurtdışından alıp getirdiği söylenilen kişi 15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyeti'ni teslim almaya çalışıyordu. Şu an 'anayasal düzeni yıkmaya çalışmak, sahte delil üretmek, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmaktan' yargılanıyor. Zor bir kış. Ama elbet bahar gelir. Önemli olan baharda ne kadar çok çiçek açtırabildiğimizdir.”
Avukat Şükriye Erden ise, “Biz gözaltında tutulurken, dosyamızın savcısı ile İçişleri Bakanı birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğündeydiler. Bu da yargının ne kadar siyasallaştığını göstermektedir” dedi.
Yapılan savunmalar ardından mahkeme heyeti karar vermek için duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından karar veren mahkeme, duruşmayı 23 Mayıs 2018 tarihine erteledi.