9 Aralık 2017 Cumartesi

Kürtleri Yak Yık Katlet Ses Çıkarma Küdüs İçinSokağa Çık Tam Bir İki Yüzlülük Örneği..!

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasında protesto edildi. Protesto gösterilerinin hiçbirine AKP iktidarı müdahale etmedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’i gerekçe göstererek bir buçuk yıldır her tür eylem, protesto ve basın açıklamasını yasaklayan Valilik ve Emniyet, Kudüs protestolarına engel olmadı aksine teşvik etti. Ankara Valiliği iki gün önce Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken’in duruşmalarına destek vermek amacıyla yapılacak eylem ve etkinliklerin yasaklandığını açıklamıştı. Demirtaş’ın dünkü mahkemesini izlemek için başka illerden yola çıkan partililerin Ankara’ya gitmesi engellenmişti.
İl il Kudüs protestoları
ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması, Fatih Camii’nde binlerce kişi tarafından protesto edildi. Gösteri öncesi çok sayıda vatandaş ellerinde Filistin bayraklarıyla camiye gelirken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.
İstanbul’da cuma eylemlerin ikinci adresi Eyüp Sultan Camii oldu. Sabah namazının ardından cami önünde toplanan eylemciler ‘Kudüs Müslümanların onurudur’ yazılı dövizler taşıdı
İZMİR’de, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi üyesi avukatlar, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını, yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamada “Hitler faşizminin gayri meşru evladı olan İsrail siyonizmi, Kudüs’ü uluslararası hukuka aykırı olarak işgal altında tutmaktadır. Ortadoğu’da Suriye’de iç savaş halen sürerken ve Irak, Yemen, Libya gibi birçok bölgede istikrarsızlık halen hakim durumda iken, ABD yönetiminin bu adımı atmasının tek bir anlamı vardır. O da Ortadoğu halklarının dini ve etnik yönden çatışma potansiyelini diri tutmaktır” denildi.
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı
RİZE Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Amerika ve İsrail’in Ortadoğu’daki ortak planlarının sürdüğünü söyledi, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi.
AKP Niğde İl Başkanlığı ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki gösterdi.ŞANLIURFA’da cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşte, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi. Ceylanpınar İlçesi’nde de, sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma namazı sonrası Amerika ve İsrail protesto edildi.
KOCAELİ Üniversitesi’nde Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden oluşan bir grup öğrenci, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.
MERSİN’de 7 topluluk ve derneğin çağrısı ile Mersin Üniversitesi’nde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, cuma namazının ardından cami önünde bir araya geldi. ABD’nin Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren öğrenciler, ellerindeki Filistin bayraklarıyla üniversitenin girişine kadar yürüdü. Anadolu Gençliği Derneği Başkanı Halil İbrahim İğde’nin konuşmasının ardından bir grup öğrenci, ABD ve İsrail bayraklarını ateşe verdi. Öğrenciler, ‘Kahrolsun İsrail’ sloganı eşliğinde yakılan bayrakları yere atıp, üzerine basarak uzun süre çiğnedi.