25 Mart 2009 Çarşamba

Albay Cemal Temizöz tutuklandı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki kazılarla ilgili gözaltına alınan Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, 'Adam öldürmeye azmettirmek' ve 'silahlı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

Cizre'deki kazılarda bulunan kemiklerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Kayseri'de gözaltına alınan ve dün akşam Diyarbakır'a getirilen Albay Temizöz'ün ifadesi özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı. Temizöz'ün ifadesinin alınması sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Temizöz, 'Adam öldürmeye azmettirmek' ve 'silahlı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki tanığın verdiği ifadeler doğrultusunda gözaltına alınan Temizöz'ün Cizre'de görev yaptığı 1993-1996 yıllarında kaybolan kişilerle ilgili ifadesine başvuruldu. Ancak, Temizöz'ün suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Bu arada aynı olaylarla ilgili korucubaşı ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak da dün tutuklanmıştı.

Hem Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İstihbarat Grup Komutanı olarak hem de 1993-1996 yılları arasında Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde görev yapan Cemal Temizöz'ün, JİTEM elemanlarından oluşan bir ekip kurduğu ve çok sayıda faili meçhul cinayete karıştığı belirtildi. JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan'da Temizöz ile birlikte çalıştığını söylemişti.

DİHA