25 Mart 2009 Çarşamba

Kamil Kirman sonsuzluğa uğurlandı

Cumartesi günü İstanbul'da geçirdiği kaza sonucu elektrik çarpması neticesinde hayatını kaybeden mağdurların dostu ve hukuk danışmanı Av. Kamil Kirman' ın cenazesi bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Avukat Kamil Kirman, depremzedelerin, işsizlerin, işten atılan işçilerin, kentsel dönüşüm mağdurlarının, Davutpaşa patlamasında ölenlerin ailelerinin, siyasi tutukluların her başları sıkıştığında yol gösteren hukuk danışmanıydı. Kirman, Birumut Derneği'nin kurucusu ve başkan yardımcısı, Umutsen Girişimi'nin, Öğrenci İmecesi İnisiyatifi'nin gönüllü hukukçusuydu.

Bütün bu mücadelelerden cok sayıda insanın avukatı, dostu ve dayanışmacı yoldaşı Kirman, evinin bahçesinde geçirdiği talihsiz bir kaza neticesinde erken yaşta aramızdan ayrıldı.

Kamil Kirman'ın cenazesi, bu sabah Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda alınarak Ankara'ya götürüldü. A Kapısı Mezarlık Morgu’nda bekleyen dostları ve yakınları tarafından karşılandı. İkindi vaktinde Karşıyaka Mezarlığı’nda kalabalık bir grup eşliğinde toprağa verildi.

Birumut: Onu unutmayacağız!

Cenaze töreni ile ilgili bilgi veren Birumut Derneği gönüllüleri, "Onu, yoksulların, emekçilerin, vicdana ve adalete dayanan mücadelesinde sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

turnusol.biz / 23.03.09