21 Mart 2009 Cumartesi

İstanbul'da Newroz alanına Yüzbinler Aktı

Türkiye ve Kürdistan'ın bütün kentlerinde yapılan Newroz kutlamaları, İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda yapıldı. Sabahın erken saatlerinden tibaren yüz binleri aşkın kişi, Newroz'un kutlanacağı Kazlıçeşme'ye aktı .
İstanbul'da Zeytinburnu Kazlıçeşme'de başlayan Newroz kutlamalarına gelenler, üç noktada kurulan arama noktalarından geçtikten sonra alana girmeye başladı. Alana açılan bütün yollar trafiğe kapatılırken, sahneye “Ne imha ne inkar çözüm Demokratik Özerklik” ile “Newroz pîroz be” pankartları asıldı.

Sahne yeşil, sarı, kırmızı bayraklarla donatıldı. Kentin dört bir yanından insanlar gelmeye devam ediyor. Alanda şu anda toplananların sayısı 200 bini aştı . Bayram yerine dönen Kazlıçeşme'de, coşkulu bir şekilde Newroz kutlandı.

Aralarında EMEP, ÖDP,HALKEVLERİ, ESP, SDP, Partizan,DHP,DHB,Alınteri,ve bir çok devrimci demokrat kurum,değişik kitle örgütlerinin katıldığı Newroz kutlamaları yerel seçimler ön gününde olması nedeniyle daha çoşkulu ve kitleseldi. DTP milletvekilelri ve Newroz düzenleme komistesi adına yapılan konuşmalarla başlayıp sanatçıların türkü ve şiirleriyle devam eden Newroz kutlamalrı, faşizme karşı birleşik mücadeleyi geliştirip ileriye taşımanın bir ifadesi oldu. Newroz'un çoşkusun yerel seçimlere taşımak ve yerel seçimleri 1 Mayıs çoşkusuyla birleştirmek için mücadeleyi geliştirmeli ve sürece daha güçlü mücadele eder bir konumda durmalıyız. Aynı zaman da DHB okurları olarak alan da Newroz özel sayısı ve DHB'nin son sayısını dağıttık.

Newroz Piroz Be!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

İstanbul DHB Okurları