20 Mart 2009 Cuma

ZALİM DEHAKLARA KARŞI HER YERDE NEWROZ ATEŞİNİ YAKMA ZAMANI

Newroz, Kürt halkının Demirci Kawa önderliğinde, Dehak zulmüne isyan ateşini tutuşturduğu ve zaferle taçlandırdığı gündür. Newroz Yeni Gün; baharın , doğanın uyanması ve hareketlenmesinin ve her bakımından yeniliğinin adıdır.Kışın tembelliğinin ve donukluğunun silkinişsidir Newroz. Bahar mevsimi mücadele ve başkaldır günleriyle doldur. Aradan 2600 yıl geçmesi olmasına karşın, direniş özünü kaybetmeksizin çoşkuyla Kürt ve Ortadoğu haklarınca kutlanan Newroz halkların özgürlüğe olan özlemini ve inancını da taşır. Yüzyıllardır tarihde ki soykırımlara, katliamlara, inkar ve inha politikalarına karşı bugüne dek içeriği zenginleşerek güncel olaylarla birleşip gelen Newroz’un giderek Serhildanlarla daha güçlenmesi, Kürt kültürünün köklerinin zenginliğini gösteriyor. Bu başkaldırı ve zalimleri yakan ateş son yıllarda daha fazla dağı, daha fazla meydanı ve daha fazla alanı aydınlattı. Yeni Dehak’ların tüm bu faşist baskı, saldırı, kuşatma, Kürdü Kürde kırdırma ve ehlileştirme politikaları Kürt halkının yaktığı isyan ateşini söndüremiyor.
Artık Kürtler eskideki gibi boyun eğmiyor ve Newroz’un yenileşmesinden aldığı güçle zalimlere ve zulümkarlara karşı ayağa kalkarak özgürlüğü için dövüşüyor ve dağlarında ovalarında Demirci Kawa’nın direniş ateşini yakıyorlar, yeni Dehak’ların katliamlarına ve zulmüne rağmen.
Şimdi inkarcı ve imhacıları yere çalmak adına '' Çağdaş Dehak'ları'' mezra gömmek ve yeni Ninowaları yakmak,eşitliğe, demokrasi ve özgürlüğe el uzatmak,teslimiyeti ve ihaneti yere çalmak için Newroz’lama zamanıdır.
Şimdi Kawa'nın meşalesinden ateşlenmek ve sokakları tutuşturmak.
Şimdi, Türk ve Kürt uluslarından ve ulusal azınlıklardan işçi ve emekçilerin demokrasi ,sosyalizm ve özgürlüklerini koparıp almak ve halkların birliği ve kardeşliğini ete kemiğe büründürmek için kavgayı yeniden ve yeniden harlamak, için işçileir,emekçileri ve tüm devrimci,demokratları her yerde Newroz etkinliklerine katılarak, her yerde Newroz ateşini yakma çağırıyoruz.

-NEWROZ PİROZ BE! YAŞASIN NEWROZ..!
20.Mart-2009
DEVRİMCİ HALKIN BİRLİĞİ
NOT: İstanbulda DHB okurları 21 Mart.2009’da İstanbul-Kazlıçeşmede yapılacak Newroz etkiliğinde buluşalım.
Merkez Büro

AL-AK Basın Yayıncılık

Merkez Mahallesi Çukur Çeşme Caddesi No 27 kat 3
Gaziosmanpaşa- İstanbul

Tel: 0212.5782269