18 Mart 2009 Çarşamba

Silopi'de JİTEM'cinin evine baskın

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe köyünde yapılan kazıların ardından korucubaşı Kamil Atak'ın evinin yanısıra, Silopi ilçesinde de Koçero lakaplı Cındi Acet adlı eski Jitem elemanının evine baskın yapıldı.

Sivil polisler ve Özel Harekat Timleri tarafından yapılan baskın sonucunda evde arama yapıldığı bildirildi.

Jitem eski elemanlarından Abdülkadir Aygan, basına verdiği demeçte Cındi Acet hakkında şu bilgileri vermişti: "Silopi merkezde ikamet eder. Hali vakti yerinde bir ailenin oğludur. Ailesi Çiftçilikle uğraşır. Kortik köyünden Hasan adlı kişinin JİTEM'ce yasadışı yollarla kaçırılıp infaz edilmesini bu şahıs sağlamıştır. Daima lüks arabalarla gezer ve sık sık Silopi Jitem Tim Komutanlığına uğrar. Ayrıca Silopi merkezden JİTEM tarafından kaçırılan bir gencin kafasını tahta ile parçalayacak kadar cani bir kişiliğe sahiptir. Bölgedeki JİTEM faaliyetlerinde aktif röl oynar.

Cizre-Silopi karayolundan Habur Gümrük Kapısı'na doğru giderken, Silopi'nin içinden geçiliyor. Hac Konaklama Tesisleri'ne varmadan, askeriyenin karşısında olacak. Yani orada sol tarafta askeriye var. Askeriyenin karşı tarafında yani yolun Güney tarafında sağ tarafında ekili arazilerin içerisinde giden bir toprak yol var. Habur Çayı'na doğru gidiyor o yol. O yoldan 200-300 metre gidilince o toprak yolun sol tarafında atılmış bir tanker var. Petrol tankeri var. Bu çöplük gibi orada duruyor. Yani bir hurda gibi. Bir kişinin cesedi bunun içerisine atıldı ve Koçero (Cindi Acet) isimli bir şahıs tarafından Tahra ile kafasına vurulmak suretiyle tanınmasın diye parçalanarak oraya atıldı. Şahsın ismini hatırlamıyorum. Kim olduğunu hatırlamıyorum şu an.

Hasan isimli Silopili bir şahıs, Kortik Köyü'nden olması gerekir. JİTEM'de çalışan ve maddi durumu iyi olan, ismi Cindi soyadı Acut veya Acet olan 'Koçero' lakaplı kişi, Hasan adlı kişiyi alarak, Silopi timine götürdü. Ardından Diyarbakır timine, sonra da Elazığ timine götürülen Hasan öldürüldü. Burada da cesedi çuval içerisine konularak Hazar Gölü'ne atıldı."

ANF / 17.03.09