16 Mart 2009 Pazartesi

Chavez: Kriz, sosyalizme yol alışımızı durduramayacak

Başkan Hugo Chavez bugün yaptığı konuşmada hiç bir krizin Venezuela halkının, sosyalizme, bağımsızlığa ve gelişmeye doğru olan yürüyüşünü durduramayacağını belirtti.

Pazar günü gazetedeki köşesinde yazdığı “Kusursuz Kriz” başlıklı yazısında Chavez, önümüzdeki haftanın, dünyadaki kritik durum karşısında, Venezuela’nın duruşunu güçlendirecek bir dizi açıklamaya sahne olacağını belirtti. Chavez yazısında, son günlerde ilgili stratejik mekanizmalara eşlik edecek şekilde bir dizi taktiksel açılımın değiştirildiğini aktardı.

Devlet başkanı, analizini, 8 Mart tarihinde Küba devrimi lideri Fidel Castro’nun Arjantinli aydın Atilio Boron ile yaptığı görüşme üzerine yazdığı “Çok şeye değer bir görüşme” başlığını taşıyan makaleye dayandırdı.

Chavez yazısında bu görüşleri öne sürmesindeki nedenin yurtsever yoldaşlarını motive etmek olduğunu belirtirken kendisine “Kusursuz kriz” denilen krizin, Bolivarcı devrimin geçtiğimiz yıllarda aldığı politik ve ekonomik kararlar ve uygulamalarla henüz Venezuela’yı vurmadığını ama stratejik anın, etkilerinin Venezuela’da hissedilmeye başladığı an olacağını da yazısında ayrıca belirtti.

Ancak; hükümetin, halkın yardımı, işçilerin, köylülerin, kadınların, öğrencilerin, gençlerin, devrimci partilerin ve Bolivarcı Silahlı Kuvvetlerin katılımıyla ve desteğiyle ülkedeki ulusal kalkınma planının sürekliliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

Başkan, bazı analistlerce “Kusursuz Kriz” olarak adlandırılan dünyanın her yerinde dörtnala giden krizin etkilerini sağlıklı bir zeminde ciddi ve şeffaf bir şekilde tartışmanın ulusal önderliğin sorumluluğu olduğunun özellikle altını çizdi.

Prensa Latina / 16.03.09