29 Mart 2009 Pazar

Cinayetlerde JİTEM bağlantısı netleşiyor

56 sanığı kapsayan 1909 sayfalık ikinci Ergenekon iddianamesinin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından iddianameye ilişkin ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. İkinci iddianamede Musa Anter, Elazığ İHD Şube Başkanı Metin Can ve bazı cinayetlerin JİTEM’le açık bağlantısına dair önemli ipuçları var.
‘PKK DESTEKÇİLERİNİ ÖLDÜRDÜK’
Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde PKK itirafçılarından Gizli Tanık Emek’in ifadelerinde Kürt Yazar Musa Anter ve DEP Milletvekili Mehmet Sincar cinayetlerine ilişkin bilgilere yer verildi. İddianamede JİTEM Elemanı Alaattin Kanat’ın Gizli Tanık Emek’e, “PKK yandaşları ve destekçileri oldukları için öldürdük” dediği de belirtildi.
‘VELİ KÜÇÜK VE YILDIZ TİMİ ÖLDÜRDÜ’
İddianamede Anter cinayetiyle ilgili bölümde şu bilgilere yer verildi:
“...Gizli Tanık Emek alınan ifadesinde; “Alaattin Kanat ile yaptığı sohbette kendisine Ergenekon yapısı ile ilgili olarak, “yapının çok büyük olduğunu, kimsenin dokunamadığını, örgüt içerisinde üst düzey insanların olduğunu, Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım, itirafçılar, bazı ünlü paşalar ve Veli Küçük gibi kişilerin bu yapı içerisinde yer aldığını, itirafçılarında içerisinde bulunduğu Yıldız Timi’nin Musa Anter’i öldürdüğünü, ayrıca Doğu ve Güneydoğu İlleri içerisinde bu yapılanmaya karşı olan ve PKK örgütü ile bağlantılı şahısların öldürülmesi olayları ile vergilendirme adı altında Kürt işadamlarından zorla para alınması eylemlerinin bu yapı tarafından gerçekleştirildiğini, ...bu yapıya veya oluşuma karşı olan ve PKK örgütüne yardım ettiğini düşündükleri Batman Milletvekili Mehmet Sincar’ı kendilerinin cezalandırdığını yani öldürdüklerini beyan etmiştir.”
CEM ERSEVER EKİBİNİN CİNAYETELERİ
Ayrıca iddianamenin başka bir bölümünde de, Turan Çömez’e ait olduğu belirtilen bilgisayarın hard diskinde yapılan incelemeye de yer verildi. Bu bilgilerde de Elazığ İHD Şube Başkanı Metin Can ve Doktor Hasan Kaya cinayetine ilişkin açıklamalar var.
İddianamede, “Bay Eymür.doc isimli bir MSword dosyası incelendiğinde, ehudperez@inMail24.com adresinden admin@atin.org isimli e-posta adresine gönderildiği ve aynı e-postanın , turhancomez@yahoo.com e-posta adreslerine yönlendirildiği” şeklinde bilgiler verilen uzun bir mail içerisinde şu bilgilerin olduğu ifade ediliyor: “E-Postanın Devamında; 1950’li yıllarda, Nato’nun isteği üzerine Özel Harp Dairesinin kurulduğu, Emekli General Hasan Kundakçı’nın kontrgerillanın eylemleri için Ahmet Cem Ersever’i görevlendirdiği, kontrgerillanın bir çok cinayet işlediği, ...ele geçirilen PKK’lıların işkence ile konuşturulup itirafçı yapılarak kontrgerilla eylemlerinde kullanıldığı, Ersever’in en önemlı tim elemanlarının kod adlarının Mete , Mahmut , Hakan ,Çerkez Ethem , Testere ve Yeşil olduğu, bu şahısların Elazığ İnsan Hakları Derneği Başkanı Metin CAN, Doktor Hasan KAYA, DEP Milletvekili Mehmet SİNCAR ve Musa ANTER cinayetlerini işlediği, şeklinde iddiaların bulunduğu...” ifadelerine yer verildi.
(HABER MERKEZİ)